Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Михайлівський собор будує нову недільну школу та реконструює дзвіницю
 
6-12-2011, 21:00  Релігія

Михайлівський собор будує нову недільну школу та реконструює дзвіницю

 
Сьогодні, 6 грудня виповнилося 20 років, з дня передачі Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомир духовенству та громаді міста.

Михайлівський собор будує нову недільну школу та реконструює дзвіницю



За радянських часів тут був ляльковий театр і товариство «Знання».

Зараз Свято-Михайлівський кафедральний собор живе активним життям. Через більшої кількості прихожан у соборі в неділю правило 3 служби, але їх не вистачає і керівництво планує ввести 4-ю, а також вже замислюється над 5-тою. Про це розповів митрофорний протоієрей отець Богдан Бойко, який також є настоятелем Свято-Михайлівського кафедрального собору.

При соборі діє дві недільні школи - одна для дітей, інша для молоді. У школі навчається понад 500 чоловік, приміщень не вистачає, а охочих багато. Тому недалеко від собору будується нове триповерхове приміщення, на гроші меценатів.
Крім цього в соборі проводиться розпис стін на тему «Страшного суду». Розцяцьковані стіни виглядають дуже красиво.
У самому соборі є чимало унікальних речей. Це і ікони, збережені з часів закриття собору, і унікальний розписний престол, і земля, привезена житомирянином з Ізраїлю, з місця Гроба Господнього.

Є тут ікона Пресвятої Богородиці, яка, за словами священиків, зцілила багато людей. Люди в подяку за допомогу приносять в дар різні ювелірні прикраси - ланцюжки, кільця, хрести, браслети. Вся ікона буквально обвішана дарами. Біля ікони лежить величезна книга, куди люди вписують свої прохання. Незважаючи на її розмір, вона вже вся списана. Часом до неї стоїть черга бажаючих.

Також собор виношує ідею реконструкції дзвіниці, яку зруйнувала радянська влада. Над проектом працювало кілька архітекторів, був навіть варіант будувати дзвіницю окремо, але від нього відмовилися. Макет і проект дзвіниці житомирянам отець Богдан обіцяє офіційно представити наприкінці грудня цього року.

Сергій Харчук, Журнал Житомира
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!