Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Олімпійська ідея Януковича знайшла відгук у багатьох - губернатор
 
4-08-2010, 15:54  Спорт

Олімпійська ідея Януковича знайшла відгук у багатьох - губернатор

 
Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк впевнений, що проведення Олімпіади 2022 в Карпатах - це реальний проект. Таку думку він висловив в інтерв'ю «Главку».

Олімпійська ідея Януковича знайшла відгук у багатьох - губернатор



«Нам просто треба подолати в собі почуття неповноцінності. Ми повинні відчувати себе гідними людьми, гідною державою, ставити перед собою високі завдання і домагатися їх виконання. Ми маємо хороші гори, набагато краще, ніж у Швейцарії, ніж у Калгарі, ніж у Ванкувері. Маємо 12 років. Маємо роботящі руки, маємо недурні голови. То чому б нам цього не зробити? », - Зазначив губернатор.

Також, на його думку, вкласти гроші в підготовку інфраструктури Карпат до Олімпіади готові багато інвесторів. «Є дуже багато людей, які хочуть це робити, їм потрібна лише невелика підтримка від держави», - зазначив Вишиванюк.

Губернатор також висловив переконання, що в цьому напрямку і держава дала сигнал. «Коли Президент заявив про намір України прийняти Олімпіаду, цей сигнал почули. Вже зараз до нас надходить дуже багато пропозицій розглянути досвід тих чи інших країн у розвитку відповідної інфраструктури до Олімпіади-2022 », - сказав він.

У той же час Вишиванюк зазначив, що віце-прем'єр Борис Колесников, який визначений відповідальним за підготовку до Олімпіади-2022, поки ще не доїхав до Івано-Франківська, але те, що він уже побував у Славському, губернатор вважає хорошим сигналом для початку « здорової конкурентної боротьби між областями за право прийняти Олімпіаду ». «Це теж спонукає нас не дрімати, а боротися за пальму першості. До речі, цілком реально, що змагання за певними видами спорту можуть проходити на Львівщині, а за іншими - на Івано-Франківщині. Але за великим рахунком, все одно ці об'єкти будуть побудовані в Україні, вони залишаться для наших нащадків », - сказав Вишиванюк.


Нагадаємо, у травні на засіданні Ради регіонів у Львові Президент України Віктор Янукович заявив, що зимові Ігри-2022 можна було б провести у Карпатах. "Якщо ми з вами з цією ініціативою виходимо, ми починаємо працювати над офіційним висуненням нашої країни для проведення зимових олімпійських ігор в Карпатах", - сказав він

2 серпня Колесников відвідав гірськолижні спортивні бази у львівських Карпатах, а також ряд інших об'єктів, зокрема «Тисовець», «Плай», «Динамо». Він зазначив, що Львівська область має найбільше шансів стати основним місцем проведення зимових Олімпійських Ігор 2022 року.

За матеріалами «Головком»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!