Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » "Кубок Хортиці" з тріатлону "поїхав" до Житомира
 
23-08-2010, 10:51  Спорт

"Кубок Хортиці" з тріатлону "поїхав" до Житомира

 
На два вихідних дні 21 і 22 серпня відрізок запорізької Набережної перетворився на філію «Тур де Франс». А паралельний їй відрізок Дніпра - олімпійського басейну. Адже воістину олімпійськими були витримка і зусилля спортсменів, які змагалися тут у тріатлоні.

0



У суботу 101 спортсмен самих різних вікових каьегорій змагалися за «Кубок Хортиці» (це був вже XVII чемпіонат федерації тріатлону Запорізької області) в спринті і супер-спринті.

Чоловікам потрібно було якомога швидше проплисти 750 метрів дніпровських хвиль, проїхати на велосипеді 20 кілометрів, а потім побігти ще п'ять кілометрів. Жіноча, супер-спрінтова дистанція була скорочена до 300 метрів плавання, 8-ми вело і 5-ти кілометрів бігу. Як поділилася з нами після фінішу одна з учасниць, Ганна із Запоріжжя, ну аж надто мало - не встигла навіть насолодитися трасою. Правда, дивлячись на перекручені втомою, розчервонілі обличчя тріальщиків про насолоду думаєш в останню чергу.

Також у цей день «спрінтували» ветерани і нове покоління - тріальщікі 17 років і молодше (хлопці) та 15 і молодше років (дівчата). Неділя була присвячене виключно молодим: трасу супер-спринту проходили юніори в рамках Чемпіонату України в командній гонці.

- Мені на «Кубку Хортиці» дуже сподобалося! - Поділилася на фініші подвійна чемпіонка змагань Дар'я Федченко з Черкас. - Я сама родом із Запоріжжя, тому вдвічі приємно змагатися і вигравати на батьківщині. Сьогодні я виступала за юніорів і разом з дівчатами - Вікою Завгородньою, Машею Великоцьк та Оленою Гавриловою - ми взяли золото. А вчора я стала першою у жіночій гонці.

Взагалі в тріатлон прийшла з легкої атлетики чотири роки тому. Тому мені краще вдаються біг і вело-етап, а от плисти було важко. Але я намагаюся і йду до мрії - дуже хочу потрапити на Олімпіаду! У цьому році в Сінгапур не вдалося, але зате я виграла всі свої старти за цей рік.

Треба зауважити, погода і удача сприяли тріатлонщикам. За обидва дні змагань, за словами чергуючих медиків, трапилася всього одна травма - хлопець отримав забій ноги на вело-трасі. Ну а невблаганна спека, що мучила запорожців цілий місяць, саме до тріатлону відступила і учасники змагались у приємних природних умовах.

- Також нам дуже допомогла відмінна робота міського ДАІ, - зауважив головний суддя змагань Сергій Сагач. - Адже було перекрито 4 кілометри на частині Набережної з активним рухом. І якщо б яка-небудь машина, не розібравшись, виїхала на трасу спринту, було б дуже погано: спортсменам. Адже вони їдуть на великих швидкостях, сконцентровані на гонці і на маневри не розраховують.

Цього року «Кубок Хортиці» можна назвати більше юніорським - до нас не доїхали дорослі чоловіки і жінки: всі зараз змагаються в інших місцях. Зате підібралася відмінна команда ветеранів: було багато людей, які брали участь у змаганнях разом з Євгеном Романюком (змагання були присвячені зачинателя тріатлону в Запоріжжі і Україні - прим. Ред.). Ганявся і один з найбільш досвідчених ветеранів - Сергій з Макіївки, якому вже більше 60 років (посів п'яте командне місце).

Загалом, «Кубок Хортиці-2010» у всіх сенсах вдався. Сміливо ставлю спортсменам «відмінно».

У результаті запеклих змагань, перші місця і грошові призи дісталися

- В чоловічій гонці - Єгору Мартиненко з Житомира (пройшов трасу за 53 хвилини 24 секунд);

- В жіночій - Дарині Федченко з Черкас (результат - 25,31 хвилини);

- Серед юніорів 1993 р.н. і молодше - Олені Григор'євої (Черкаси) та Івану Меншикову;

- Серед юніорів 1995 р.н. і молодше - Євгену Щирому;

- Серед ветеранів - запорожцю Василю Фіщуну.

- У командній гонці - жіночої юніорській команді з Черкас.

Ну а власне Кубок Хортиці в цьому році завоювала команда з Житомира. До неї він перейшов від львів'ян. Запорожці, за словами Сергія Сагача, завойовували Кубок востаннє в позаминулому році.

До речі

Запорізькіх тріатлоністів відібрали на етап Кубка Європи з тріатлону в Голландії, куди збираються (за наявності фінансів) поїхати 26 серпня. Один зі спортсменів, Сергій Курочкін, брав участь і в «Кубку Хортиці».
Олена Бочковська

За матеріалами "РепортерUA"

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!