Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Житомирі ремонтуватимуть стадіони
 
16-03-2011, 19:01  Спорт

В Житомирі ремонтуватимуть стадіони

 
В Житомирі ремонтуватимуть стадіони


Вчора 15 березня відбулася V звітно-виборна конференція Житомирської обласної Федерації футболу.

В роботі конференції взяли участь президент Професійної футбольної ліги Україна Мелетій Бальчос, заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко, заступник голови обласної ради Михайло Чигир, начальник головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Раїса Гула.

Перед початком конференції Віктор Балюрко поспілкувався з журналістами. Він зазначив, що розвиток спорту є одним із пріоритетних напрямів діяльності житомирської обласної влади.

- Щоб відродити футбол на Житомирщині, - зауважив він, - треба докласти чимало зусиль, адже в Житомирі немає сучасного стадіону, футбольної команди, яка представляла б область на професійному рівні. Сьогодні ми очікуємо відвертої розмови, оскільки обласна федерація не впоралася зі своїми обов'язками. Голова облдержадміністрації Сергій Рижук ініціював створення благодійного фонду підтримки фізичної культури і спорту. Ми плануємо до осені ввести першу чергу Центрального стадіону, щоб мати можливість приймати футбольні команди другої ліги. Це справа честі. Більше 1 мільйона гривень виділено на завершення ремонту стадіону «Спартак». Ми налаштовані на конструктивну роботу, - повідомляє Управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю облдержадміністрації

Як повідомлялося, Центральний стадіон в Житомирі належить до обласної комунальної власності, знаходиться фактично в аварійному стані і в останні роки не з'явилося жодного життєздатного проекту з його реконструкції.

У вересні 2009 року Житомир відзначив 50-ту річницю з часу заснування в місті першої професійної футбольної команди, а разом з нею і 30-у річницю з дня останньої реконструкції центрального житомирського стадіону "Полісся". І якщо перша подія можна вважати радісним, хоч місцева команда ніколи за свою історію зірок з неба не хапала, то друге - навряд чи.

Зараз житомирський стадіон являє собою сумне видовище: напівзруйновані трибуни, запущений горбистий газон, проржавілі футбольні і вхідні секционные ворота. Загалом, до прийому футбольних майстрів він, м'яко кажучи, не готовий. І невідомо, коли буде - у місцевої влади немає грошей.

Реконструкція цієї споруди оцінюється в 50 млн. гривень.

У липні 2010-го на ці цілі до обласного бюджету надійшло лише 350 тис. гривень. Влада шукають інвесторів, але ті готові вкладати кошти лише з умовою зміни призначення споруди. Аж до створення на місці стадіону ринку. Влада на ці пропозиції не погоджуються. Усе ще вірять у футбольне майбутнє свого міста. Віру цю їх, мабуть, живить той факт, що країна-то у нас все ж футбольна і як-не-як обрана приймати чемпіонат Європи з футболу в 2012 році.

За матеріалами zhzh.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!