Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирська школа юних десантників: 25 років успішної діяльності
 
30-04-2011, 10:11  Спорт

Житомирська школа юних десантників: 25 років успішної діяльності

 
Людина намагається бути всебічно розвиненою і саме тому батьки з дитинства влаштовують своїх дітей у різні позашкільні установи, щоб розвинути таланти своїх чад. Одним з таких закладів в Житомирі є школа юних десантників, яка була заснована учасниками бойових дій в Афганістані і діє вже 25 років. Очолює цю школу неодноразовий призер ЦС Україні з дзюдо і самбо Віталій Бурлака.

Житомирська школа юних десантників: 25 років успішної діяльності



На сьогоднішній день заняття в школі юних десантників відвідують понад 150 дітей. Незважаючи на низькі зарплати тренерів і вихователів, застаріле обладнання, школі вдалося досягти високих результатів. Школа юних десантників виховала багатьох майстрів спорту. У цьому році їх список поповнили майстер спорту з бойового самбо Юрій Голуб, майстер спорту з дзюдо Олександра Чудопасова, чемпіон світу з військового багатоборства Віктор Ратощук, кандидат у майстри спорту з військового багатоборства Ілля Сімон.

«Основне завдання школи - підготовка молоді до служби в Збройних силах України та військова профорієнтація» - зазначив Віталій Володимирович. Уже більше 6 років у школі юних десантників не проводяться стрибки з парашутом. «Раніше ми стрибали на базі аеромобільної бригади, яка знаходиться в Житомирі. Наші хлопці йшли в армію, маючи на рахунку від 3 до 15 стрибків. Приміром, під Києвом, у с. Бородянка, є аероклуб, де стрибки здійснюються на платній основі (один стрибок коштує десь 250-300 грн.) », - Додав керівник школи.

На базі школи юних десантників існує 2 федерації: федерація з бойового самбо на чолі з Вадимом Голубом і федерація військового багатоборства, яку очолює Валентин Романчук. Днями почесним президентом Федерації з бойового самбо одноголосно був обраний призер чемпіонатів України та СНД з бойових мистецтв, відомий журналіст і громадський діяч Сергій Форест. «Для мене велика честь стати частиною цього колективу і допомагати у розвитку бойових мистецтв в області. Багато вихованців школи вже стали офіцерами, працівниками правоохоронних органів, які стоять на сторожі нашої Батьківщини. Вони з честю несуть традиції своєї школи, яка з дитинства прищеплює характер, волю до перемоги, цілеспрямованість у реалізації своїх життєвих цілей », - сказав Сергій Форест.

У травні вихованці школи візьмуть участь у ряді змагань: турніри зі спортивного самбо, військовому багатоборства, дзюдо, які пройдуть у Житомирі, Хмельницькому та в Криму. Побажаємо нашим землякам гідно представити місто Житомир.
Фото з сайту zhitomir.info
Татевік Сукіасян

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!