Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі повинна бути професійна футбольна команда - Анатолій Заяєв
 
1-09-2011, 00:05  Спорт

У Житомирі повинна бути професійна футбольна команда - Анатолій Заяєв

 
Заслужений тренер України Анатолій Заяєв висловив свою думку щодо ситуації з футболом в Житомирі.

0


Тренер «Таврії» відзначає, що незважаючи на досить високий рівень розвитку вітчизняного футболу в Україні, таке місто як Житомир не має зараз футбольної команди майстрів.

- Нещодавно Україна відсвяткувала двадцятиріччя своєї незалежності. За ці роки у вітчизняному футболі було зроблено чимало. Був заснований чемпіонат України, володарем перших золотих медалей якого стала очолювана мною сімферопольська «Таврія». Футбол став переходити на професійний рівень, в якому про зміст і розвиток команди стали дбати приватні структури, часом підтримувані місцевою владою. Адже футбол - це турбота про здоров'я нації та підтримка держави в цьому питанні дуже важлива.

- Шкода усвідомлювати, що таке місто як Житомир, не має зараз футбольної команди майстрів. Міський стадіон знаходиться в аварійному стані і потребує масштабної реконструкції. Завдання це нелегке і допомога приватних інвесторів була б украй необхідна. Хотілося б, щоб це були бізнесмени, яким не байдуже футбольне життя Житомирщини. Очолити процес реконструкції стадіону має досвідчена людина, що розбирається добре як у футболі, так і в реаліях нинішньої економіки. На цій посаді я бачу тільки одну людину - Заю Авдиша, - сказав Заяєв.

Як відомо, Зая Авдиш провів чимало ігор за команди майстрів, багато років був президентом футбольного клубу «Полісся», чотири роки був віце-президентом ПФЛ України.

Свого часу, Авдиш поставив перед командою завдання виходу до першої ліги. Завдяки умінню і підтримці Авдиша це завдання було виконано.

Заяєв переконаний, що досвід і вміння Авдиша дозволять йому знайти інвесторів для створення професійного футбольного клубу в Житомирі. І вже влітку 2012 року ця команда зможе взяти участь у чемпіонаті України в другій лізі.

- Хочеться вірити, що проведення Чемпіонату Європи 2012 року підштовхне потенційних інвесторів допомогти Житомиру у важливих соціальних завданнях - реконструкції стадіону та створення професійного футбольного клубу, - висловив свою надію заслужений тренер.

Анатолій Заяєв так само просить міську владу Житомира не залишатися осторонь від цього важливого питання і допомогти відродити великий футбол в Житомирському регіоні.

- Я знаю, що Зая Зедовіч відданий своєму рідному місту і футболу і за належної підтримки зробить все можливе, щоб футбол в Житомирі був на високому рівні, - сказав Заяєв.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!