Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Україну чекає потужний землетрус.
 
6-03-2010, 16:15  Суспільство

Україну чекає потужний землетрус.

 


Україну чекає потужний землетрус.

'Україну

В дитинстві, дивлячись телевізор, слухаючи розповіді вчителів ,на уроках біології та географії, я задумувалась, чому житомирщина, чому моя родина не живе в Карпатах, де такі чудові гори, величні ліси,
'Україну

чи не на узбережжі Чорного моря – можна було б цілими днями ніжитися на пісочку чи ловити хвилі…
'Україну

З часом, коли підросла, щоліта відвідувала оздоровчі табори, на берегах Азовського і Чорного морів, в Закарпатті і ці думки ставали ще більш нав’язливими.
'Україну

'Україну



Потім закінчення школи, самостійне життя і поїхавши черговий раз у відпустку я раптом побачила місця про які я мріяла в дитинстві іншими очима – паводок в Закарпатті,
'Україну


сухі, руді землі півдня…
'Україну

'Україну




А остання новина стосовно очікуваного землетрусу - Румунський інститут фізики землі повідомив про активність ділянки у Карпатах на кордоні з Україною, взагалі шокувала. Сила землетрусу може досягти 8-9 балів.
'Україну


Гірський масив на кордоні з Україною має майже таку ж активність, як у Чилі, потужний землетрус тут може відбутися в будь-який час, попередили румунські фахівці.

За їх даними, після землетрусів на Гаїті і в Чилі небезпека нависла над так званою «зоною Вранча», яка знаходиться на кордоні України і Румунії в Карпатах. Ця ділянка вже давала про себе знати в 1940, 1977, 1986 і 1990 роках.

За силою новий землетрус в «зоні Вранча» буде потужніший, ніж стихія 1977 року, тоді в Бухаресті загинули 15 тисяч осіб.

«Епіцентр буде глибоко в землі, і чим глибше - тим потужніше буде землетрус. Відчують його навіть у Москві », - упевнений директор Румунського інституту фізики землі Георге Мермуряну.

Небезпека для України криється в її ґрунті. Магнітуда в 6 балів за шкалою Ріхтера на кордоні з Румунією може вилитися у вісім-дев'ять балів за дванадцятибальною шкалою, майже як на Гаїті.

Нагадаємо, не так давно ЗМІ повідомляли, що потужний землетрус силою 8,8 балів, який відбувся в Чилі, вплинув на обертання Землі і скоротив дні на нашій планеті, повідомив представник НАСА.

Землетрус був одним з найсильніших за всю документовану історію. У результаті день скоротився на 1,26 мікросекунд, як каже дослідник Річард Гросс (Richard Gross) з лабораторії НАСА в Пасадені, Каліфорнія. Одна мікросекунда - це одна мільйонна частина секунди.

«Швидше за все, зміна постійна», - сказав він. Є ймовірність того, що з часом швидкість обертання зменшиться, але поки що говорити про це ще рано.

Також землетрус зрушив земну вісь на 3 дюйми (8 см).

Сильні землетруси вже зсовували Земну вісь і змінювали довжину діб. Так, землетрус на Суматрі в 2004 році силою 9,1 бал зменшив добу на 6,8 мікросекунд і зрушив вісь на 2,76 дюймів (7 см).

Тепер я розумію, що наша Житомирщина,
'Україну



хоч на ній не виростиш такого смачного винограду, персиків,кавунів і динь, як на півдні; не покатаєшся взимку на лижах з гір, має свої переваги – в нас теж чудові водойми,
'Україну


якщо їх не забруднювати;
'Україну


прадавні ліси - головне не вирубувати їх,
'Україну


а навпаки насаджувати, клімат сприятливий для вирощування великої кількості овочів та фруктів, злакових.
'Україну


А в Карпати і на моря можна їздити просто – у відпустку.
'Україну


Чудова статья! Дякую, було приэмно читати!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!