Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » «Аборт – вбивство ненародженої дитини!»
 
10-03-2010, 21:13  Суспільство

«Аборт – вбивство ненародженої дитини!»

 
«Аборт – вбивство ненародженої дитини!»


Питання життя та смерті обговорювались 07 березня 2010 року в приміщенні молодіжного інтелект-кафе «Кавоманія». Саме так, без перебільшення, можна класифікувати тему, яку порушили учасники засідання дискусійного клубу «Інноваційна відповідь». «Аборт – вбивство ненародженої дитини!» - це твердження в форматі дебатів відстоювала стверджуюча команда.

«Аборт – вбивство ненародженої дитини!»


В ході дискусії молодь обговорювала передумови, що штовхають жінок йти на дитиновбивчий крок, наслідки абортів та вплив цього явища на суспільство.
1. Життя людини захищене законодавством усіх країн світу. Життя починається з моменту запліднення і триває до смерті людини. При здійсненні операції аборту на УЗІ помітно супротив дитини, яка опирається втручанню хірургічних інструментів. Ці факти дають підставу вважати, що аборт є вбивством дитини, яка прагне до життя.
2. Абортація погіршує демографічну ситуацію в країні, що відбивається у всіх сферах суспільного життя. З моменту незалежності України було здійснено близько 30 000 000 абортів, а це близько 65% населення країни.
3. Абортація – передумова до розпусти. Маючи варіант позбавлення небажаної дитини, молоді люди не задумуватимуться про наслідки статевого життя.
4. Аборт завдає значної шкоди організму матері! 20 % абортованих жінок мають значні, після операційні ускладнення, у 8-10 % з яких, жінка помирає і майже всі 100% переживають тяжке, психологічне потрясіння.
5. Аборт - це гріх. Аборт заборонений більшістю світових релігій — християнством, ісламом, іудаїзмом, буддизмом…
6. Жодна людини не має права розпоряджатись життям іншої людини! Матір вбиває беззахисну дитину, яка не має можливості відстояти свої права, сокровенніше з яких – право на життя.
Перелік тез є коротким змістом аргументації позиції стверджуючої команди, яка в своїх промовах всебічно засуджувала явище аборту.
Натомість, заперечуюча команда намагалась довести до решти учасників позитивне бачення операції переривання вагітності. Учасники зробили акценти на наступних твердженнях:
«1. Аборт – захист суспільства від дітей-сиріт, які будуть обділені любов’ю батьків. Значний відсоток дітей, що виховуються в неблагополучних сім’ях є загрозливими елементами для суспільства.
2. Окрім найбільш поширених існує ряд альтернативних способів здійснення аборту, що не потребують хірургічного втручання в організм жінки, а тому не несуть вищеописаної шкоди організму жінки.
3. У житті бувають ситуації, в яких аборт є єдиним шляхом порятунку життя матері.
4. Батьки, які не мають можливості забезпечити дитині нормальні умови життя, вимушені вжити таких заходів.
Чимало дискусій точилося навколо спроможності держави вплинути на ситуацію. З одного боку наводилися приклади грошової допомоги при народженні дитини, створення спеціалізованих закладів з догляду за дітьми, служб підтримки матері. З іншого ж боку спростовувалась значущість всіх цих форм допомоги, тому що грошові виплати є відносно незначними і їх розмір покриває лише мізерну частину затрат з виховання та доглядом за дитиною, діяльність дитячих будинків є лише криком відчаю в процесі запобіганню впливу вулиці на формування особистості дітей, що не мають відповідного батьківського піклування. На багато ефективнішим способом допомоги держави та не байдужої громадськості було визнано приділення значного рівня уваги питанням із запобігання здійснення абортів, а саме психологічній роботі з жінками, що планують здійснити цей крок, по боротьбі з не медичними способами здійснення абортів, по притягненню до відповідальності осіб, що практикують операції по перериванню вагітності без права та умов на здійснення подібно роду операції.
В ході обговорення було з’ясовано, що більшість представників активної молоді засуджують аборт і вважають його не нормальним явищем в ціннісно-свідомому суспільстві, хоча частина й допускає факт його прояву в виключних, окремих ситуаціях, коли ситуація є безвихідною і даний захід є єдиноможливим способом порятунку життя матері чи відсутності шансів на те, що дитина зможе народитись. Хоча дана позиція теж є дуже сумнівною, адже чого варте таке життя, якщо воно досягнуто ціною вбивства, і чи дійсно це був єдиний шлях. Наш світ є дуже не досконалим, щоб однозначно стверджувати про перевагу вибору на користь вбивства заради життя.

***
Довідково:
"ДИСКУСІЙНИЙ КЛУБ " Інноваційна відповідь" - об’єднання громадян, покликане до обговорення важливих, актуальних проблем громадськості, зокрема: суспільства, політики, освіти, молодіжної політики та ін.
Мета: пошук відповідей та шляхів розв’язання актуальних для суспільства проблем.
Організатори: Житомирський обласний осередок ВМГО «Демократичний Альянс»


Хотите зарабатывать в интернете ? Вам нужно знать хооршие Партнерские программы и иметь посещаемый сайт.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!