Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Інтернет претендує на Нобелівську премію миру.
 
11-03-2010, 15:04  Суспільство

Інтернет претендує на Нобелівську премію миру.

 

Інтернет претендує на Нобелівську премію миру.

0


Інтернет виявився серед 237 претендентів на отримання Нобелівської премії миру.

На здобуття премії Всесвітню мережу висунуло італійське видання журналу Wired. У поданій заявці зазначається, що інтернет зробив революцію у світі і сприяв «розвитку діалогу, обговорення важливих питань і пошуку компромісу».

Щоправда, поки що не зовсім зрозуміло, хто ж буде отримувати премію у випадку перемоги. В організації «Інтернет за мир», створеної на підтримку висування мережі на Нобелівську премію, кажуть, що лауреатами премії стануть всі жителі планети.

Висування мережі підтримали лауреат Нобелівської премії світу 2003 року іранська правозахисниця Ширін Ебаді і засновник організації «Ноутбук кожній дитині (One Laptop per Child) Ніколас Негропонте.

9 березня Нобелівський комітет, до обов'язків якого входить визначення володаря Премії миру, відсіяв не відповідаючі суті премії заявки та визначився з остаточним списком номінантів.

«Ім'я лауреата премії буде оголошено 8 жовтня 2010. Розмір премії, швидше за все, буде таким же, як і в попередні роки », - сказав журналістам директор Нобелівського інституту Гейр Лундестад.

За матеріалами Фокус.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!