Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи хотіли вони такої долі?
 
19-03-2010, 13:00  Суспільство

Чи хотіли вони такої долі?

 
Чи хотіли вони такої долі?

'Чи

Далеко позаду залишилися для жителів пострадянських республік події в Афганістані, та відголоски тих 2238 днів(Афганська війна тривала з 25 грудня 1979 до 15 лютого 1989 року) відчутні і досі. Наша держава не взмозі допомогти ні морально, ні матеріально тим, хто пройшов пекло.

Весняний день, у центрі Житомира, проходячи по вулиці Мовсковській, поруч з Житнім ринком чуємо пісні, які зазвичай під акорди гітари награвали юнаки ввечері, сидячи у скверах… Приємні голоси, неперевершений музичний супровід. Та це не свято, це нагадування – на скільки ми соціально незахищені.

'Чи

Довідка.
Рішення про введення радянських військ до Афганістану було ухвалене 12 грудня 1979 року на засіданні Політбюро ЦК КПРС і оформлено секретною постановою ЦК КПРС.

Офіційною метою введення було запобігання загрозі іноземного військового втручання. У якості формальної підстави Політбюро ЦК КПРС використовувало неодноразові прохання керівництва Афганістану.

15 лютого 1989 з Афганістану повністю виведені радянські війська.

За уточненими даними, всього у війні Радянська Армія втратила 14 тис. 427 чоловік, КДБ - 576 чоловік, МВС - 28 чоловік загиблими і зниклими без вісті. Поранено, контужений, травмовано - понад 53 тис. чоловік.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!