Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 10 маловідомих, але цікавих фактів
 
12-04-2010, 10:09  Суспільство / Технології / Випадки / Відпочинок / Історія

10 маловідомих, але цікавих фактів

 
3. Ми всі чули про генеральські дачі, проте приємно усвідомлювати, що за межами нашої батьківщини є випадки набагато цікавіші. Мексиканський генерал Антоніо Лопез де Санта Ганна був поранений у бою, після чого йому ампутували частину ноги. Але так як ступня була не простою, а генеральською, то її не викинули в сміттєвий бак, а (за наказом самого генерала), влаштували їй справжні похорони з усіма військовими почестями.
'10

4. Посуньтеся, сімейка Адамсів, вперед, сімейка Бункерів. Брати Чанг і Енг Бункери – сіамські близнюки, народжені в 19 столітті. Статус «навіки з'єднаних» нітрохи не заважав їм вести нормальне життя, наскільки це можливо. Обидва брати женилися, і в обох були діти – в одного цілих 10, а у іншого аж 12. Спочатку обидві дружини братів жили разом, але потім жінки серйозно посварилися і роз'їхалися. А що робити братам, у яких одне тіло на двох? Довелося домовитися, що три дні вони живуть в одному будинку, а потім 3 дні в іншому.
'10

5. Якщо хтось попросить вас назвати отруйних тварин, то ви, напевно, згадаєте про змій, павуків та скорпіонів. Проте у світі існує не менше трьох видів отруйних ... птахів. Одна з таких пташок з вельми немилозвучною назвою чубатий пітохуі (Pitohui dichrous) живе в Новій Гвінеї. Отрута міститься в шкірі, в пір'ї та майже у всіх внутрішніх органах. Яд новогвінейських птахів дуже схожий на батрахотоксин – той самий, що буквально просочує тіло колумбійських жаб-древолазів. Звичайно, у мухоловки концентрація отрути в організмі значно менше, ніж в організмі древолазів. У птаха масою 60-65 г міститься 15-20 мг токсину в шкірі і 2-3 мг у пір'ї. Для людини потрапляння цієї отрути загрожує тільки отруєнням або сильним опіком, але ось кролі, собаки, миші, жаби вмирають за лічені хвилини.
'10

6. Університет Occidental College, що в Лос-Анжелесі, відомий своєю оригінальною навчальною програмою. Це також єдиний у світі навчальний заклад, де існує предмет під назвою Дурість (Stupidity). Під керівництвом професора філософії, студенти вивчають дурість на прикладі президента Буша і мультсеріалу Бівіс і Батхед. Кажуть, що на іспитах ніхто не тупить.
'10

7. Сліпі люди теж бачать сни. Причому люди, які осліпли після народження, бачать «візуальні» сни приблизно такі ж, як і всі ми. А ось сни людей, що народилися сліпими, зовсім інші – там немає «картинки», але є звуки, запахи, тактильні відчуття і багато емоцій.
'10

8. Білл Гейтс вважається технологічним генієм і людиною, яка мислить на роки вперед. Проте в 1981 році Білл Гейтс сказав: «Ми ніколи не зробимо 32-бітну оперативну систему» - «We will never make a 32 bit operating system». Піар-департамент Майкрософта оскаржує авторство цитати, стверджуючи, що її виголосив стоячий поряд інженер IBM. І це не єдиний ляп у кар'єрі Гейтса-футуролога – приміром, він стверджував, що спам буде переможений до 2006 року.
'10

9. У людей багато різних фобій – страх ліфтів, метро, мікробів і так далі. Один з найбільш незвичайних «страхів» - ітіфаллофобія або острах ерегованого статевого члена. Причому людина боїться не тільки власного «стояка», а й навіть думки або зображення дітородного органу в повній бойовій готовності.
'10

10. Американська компанія Lewyt Corp в 50-х роках займалася розробкою ... ядерного пилососа. Алекс Левіт був настільки впевнений в успіху, що стверджував, що до 1965 року ці апарати з'являться в магазинах.

'10

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!