Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 10 цікавих, але марних фактів!!!
 
15-04-2010, 23:47  Суспільство / Наука / Технології / Випадки

10 цікавих, але марних фактів!!!

 
'10

3. Давньогрецькі повії рекламувалися за допомогою спеціальних набойок на підборах своїх сандалій, які залишають на землі заклик "Йди за мною".
'10

4. Їжаки через свої голки збирають кліщів більше, ніж будь-які інші звірятка. Цей же покрив з голок заважає їжакам позбавлятися від кліщів. Фахівці-паразитологи навіть стали використовувати їжаків для кількісного обліку кліщів у природних вогнищах енцефаліту і ввели особливу одиницю обліку "їжако-годину", що означає кількість кліщів, зібраних їжаком на себе за одну годину пробігу по лісі.
'10

5. У шведській армії були лосині війська, але проіснували лише до перших боїв – вони залишали поле бою при перших ознаках реальної небезпеки. Через кілька століть, в 1930-і роки, в радянській армії зробили спробу натренувати бойових лосів, щоб вирішити проблему прохідності кавалерії по багатосніжній Фінляндії та Скандинавії. Лосів об'їжджали, привчали до звуків пострілів. Однак до радянсько-фінської війни 1939 року завершити навчання не встигли, а згодом і зовсім стало ясно, що кавалерії не місце в сучасному бою.
'10

6. Офіційна назва столиці Таїланду Бангкока перекладається як "Місто ангелів, велике місто, місто - вічний скарб, неприступне місто Бога Індри, велична столиця світу, обдарована дев'ятьма дорогоцінними каменями, щасливе місто, повний достатку грандіозний Королівський Палац, що нагадує божественну обитель, де царює бог перевтілень, місто, подароване Індрою і побудоване Вішнукарном".
'10

7. Кельти настільки сильно вірили в загробне життя, що могли позичити гроші з умовою їх повернення в іншому світі.
'10

8. Емблему "Чупа-чупс" з ромашкою намалював Сальвадор Далі. У дещо зміненому вигляді вона збереглася до наших днів.
'10

9. Франц Кафка опублікував за життя тільки кілька оповідань. Будучи важко хворим, він попросив свого друга Макса Брода спалити після смерті всі його роботи, включаючи кілька незакінчених романів. Брід це прохання не виконав, а, навпаки, забезпечив публікацію творів, що принесли Кафку всесвітню славу.
'10

10. Американський математик Джордж Данциг, будучи студентом університету, одного разу спізнився на урок і прийняв написані на дошці рівняння за домашнє завдання. Воно здалося йому складніше звичайного, але через кілька днів він зміг його виконати. Виявилося, що він вирішив дві "нерозв'язані" проблеми у статистиці, над якими билося багато вчених.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!