Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Увага!!! Стережіться пішоходів-шахраїв, котрі кидаються під колеса автомобіля!!!
 
19-04-2010, 22:18  Суспільство / Кримінал / Технології / Випадки

Увага!!! Стережіться пішоходів-шахраїв, котрі кидаються під колеса автомобіля!!!

 
Розповідає Володимир:


- У п'ятницю близько опівдня я привіз дружину в поліклініку. Поки дружина перебувала в приміщенні, я її чекав у машині, припаркувавшись в пішохідній зоні поруч з телефонними автоматами. Зважаючи на те, що дружина повинна вже виходити з поліклініки, я вирішив заїхати заднім ходом на заасфальтувати ділянку, розташовану з боку дитячого відділення. Завівши мотор, я потроху почав здавати назад. Поряд з машиною, приблизно в декількох метрах, стояла жінка і розмовляла по телефону. Коли ж я почав здійснювати рух, вона несподівано зробила кілька кроків у напрямку мого багажника і, ймовірно, вдарила по ньому рукою, імітуючи зіткнення.

Почувши сильний звук удару, який неможливо створити, здійснивши реальне зіткнення з пішоходом на такій малій швидкості, я відразу ж зупинився і вибіг з машини. У цей же час "постраждала" вибігла на середину тротуару, ближче до тролейбусної зупинки, і як би за заздалегідь підготовленим сценарієм почала кричати, що її збили, що у неї всі руки і ноги в синцях, що тиск піднялося, що їй потрібно їхати забрати сумки з вокзалу, пекти паски, а вона в силу того, що її "збили", стала повністю непрацездатною. Винуватцем всіх її нещасть був я!
'Увага!!!

Жінка відразу ж стала записувати номерні знаки моєї машини, погрожуючи кримінальною відповідальністю. Коли ж мова зайшла про те, що необхідно викликати ДАІ, "постраждала" дещо заспокоїлася з погрозами, після чого стала натякати на те, що її, для початку, влаштували б 100 гривень і покупка мною необхідних їй ліків.

Зрозуміло, що з тролейбусної зупинки збіглися люди: ніхто конкретно нічого не бачив, але ставлення до мене було вороже. Дуже неприємно, коли тебе звинувачують, не розібравшись, тільки за те, що ти водій! Справедливість пішоходів, очевидно, не цікавила...

У такому емоційно-напруженому стані я і прийняв умови "потерпілої" – дав їй 100 гривень, завів у лікарню, де їй виміряли тиск. Лікар навіть посміхнувся, коли жінка, років 55-ти, сказала, що у неї нормальний тиск – 120 на 80. Апарат показав 160 на 100 – виходило, що я винен у тому, що в жінки проблеми з тиском... Показати свої синці і ссадини вона відмовилася. Довелося їй купувати таблетки і везти на автовокзал, а потім підвозити додому.

Чому я не викликав ДАІ? Та просто злякався того, що інцидент стався в пішохідний зоні, а не на проїжджій частині. До того ж, мабуть, піддався психологічному тиску обурених пішоходів і самої "потерпілої", яка змусила мене діяти за своїм сценарієм...

Дійсно, тут можна довго розмірковувати над тим, що водій порушив Правила дорожнього руху, виїхавши на тротуар, де його, ймовірно, вже очікував скандальний пішохід. Але хіба у водія була альтернатива – стоянок біля поліклініки немає!


Ситуацію коментує в.о. начальника ДАІ УМВС України в Житомирській області Іван Прохоренко.

'Увага!!!

- Для того, щоб захистити свої права, водієві, у першу чергу, необхідно викликати на місце ймовірного події працівників ДАІ. Тим більше, якщо він впевнений у своїх діях під час руху. Запевняю, що орган дізнання або слідства на одному з етапів розслідування інциденту обов'язково визначить, як себе вели учасники події, як водій, так і пішохід.

Під час відтворення обставин події і більш детального спілкування з її учасниками, свідками компетентні працівники міліції встановлюють, хто плутається в свідченнях і говорить неправду. Впевненому в своїх діях водієві боятися нічого, а от шахраєві-пішоходу зустріч з правоохоронцями небажана – викриття його шахрайської схеми загрожує кримінальною відповідальністю.

Саме тому вимагання грошей в обмін на невиклик міліції повинне бути для водія додатковим стимулом для виклику працівників ДАІ. Можливо, саме завдяки цьому інші водії не потраплять у подібну халепу.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!