Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирські екологи штрафують дачників!!!
 
22-04-2010, 08:27  Суспільство / Кримінал / Влада / Випадки / Відпочинок / Господарство

Житомирські екологи штрафують дачників!!!

 
Вогонь палає у багатьох дворах, а над будинками піднімаються стовпи диму – так селяни і дачники готуються до нового сезону. Але мало хто замислюється, що вогонь знищує все живе, а дим серйозно забруднює навколишнє середовище. А головне – труїть самих людей чадним газом, важкими металами і діоксином. Ще менше людей знають, що за такі вогнища загрожує штраф, а іноді, і кримінальна відповідальність.
'Житомирські

Екологи Житомирської області вже почали проводити спеціальні рейди. Порушників не доводиться довго шукати.

Наприклад, житель Житомира Анатолій Хоменко вирішив на своєму городі підпалити бур'яни. Разом з ними вигоріли схили меліораційних каналу. Порушник наполягав на тому, що палив рослини на своєму городі. Та це не має значення, оскільки такі дії все одно заборонені. За подібні дії передбачено штраф – від 170 до 340 гривень. Інспектори почали складати на порушника адміністративний протокол, але потім, на перший раз, вирішили пробачити. За це господар загасив вогонь і пообіцяв більше не порушувати.
'Житомирські

« - Було виявлено кілька людей, які палили траву і листя, їх притягнули до адміністративної відповідальності. Крім того, у нас вже був прецедент спалаху лісу, після того, як люди палили траву, вогонь перекинувся на дерева», - каже заступник начальника екологічної інспекції в Житомирській області Сергій Зібалов.
'Житомирські

У Наталії Драновської, наприклад, сусід на своїй ділянці палив траву, а у жінки потім мало не згорів будинок.
'Житомирські

« - Коли приїхала, в мене під вікном уже все вигоріло. А в будинку знаходився чоловік, інвалід першої групи. Як я тепер можу залишати його дома? Хотіла дітям полуниці вибрати, так тепер взагалі все вогонь забрав», - скаржиться Наталія Драновська.
'Житомирські

Багато палять багаття, тому, що думають, що попіл служить гарним добривом для рослин. Але користь від нього мізерна. Зате вогонь знищує майже сантиметр гумосу, який природа накопичує в ґрунті близько тисячі років. Ще одна біда – можливі лісові пожежі. Зараз вже всі лісничі на ногах – відстежують, щоб вогонь не пробрався до лісу.
'Житомирські

Попереду травневі свята, тому гаряча пора для співробітників МНС тільки починається.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!