Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирського суддю засудили на 5 років
 
7-05-2010, 11:45  Суспільство / Кримінал / Влада / Випадки

Житомирського суддю засудили на 5 років

 
Житомирський суддя, який «позичав» з ізолятора заарештованих для будівництва власного будинку, засуджений на 5 років з випробувальним терміном на 3 роки.
'Житомирського

Як повідомив заступник начальника відділу прокуратури області Сергій Горохов, суддя районного суду, розглянувши справу про адміністративне правопорушення і наклавши на правопорушника адміністративне стягнення – арешт строком 15 діб, умисно, з корисливих мотивів, «позичав» у райвідділі міліції з ізолятора тимчасового перебування арештованого для будівництва власного будинку.

Використовуючи авторитет своєї посади, суддя домовився з керівництвом райвідділу міліції про виділення арештованого нібито для суспільно-корисних робіт в приміщенні районного суду. Проте весь термін заарештований відпрацював безкоштовно на приватному будівництві вищезгаданого судді.
'Житомирського

Оскільки будівництво будинку тривало значно довше, ніж 15-денний адміністративний арешт, наступного разу працівник міліції «пішов на зустріч» судді, сфальсифікувавши справу про адміністративне правопорушення того ж громадянина. Розглянувши її, суддя охоче виніс офіційне рішення – адміністративний арешт ще на 15 діб.

За фактом вчинених зловживань і винесення незаконного рішення щодо судді і працівника міліції прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу, яку розглянули та направили для розгляду по суті в апеляційний суд Вінницької області.
'Житомирського

Суд визнав винним суддю районного суду та колишнього дільничного інспектора, призначивши обом покарання – позбавлення волі на 5 років з випробувальним терміном на 3 роки з позбавленням права обіймати відповідні посади в установах і організаціях незалежно від форм власності.

Нещодавно справу переглянув Верховний суд України, який залишив вирок без змін.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!