Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Бюджет Житомира-2010 – міна сповільненої дії
 
13-05-2010, 09:51  Суспільство / Політика / Влада / Відпочинок / Медицина / Господарство / Економіка

Бюджет Житомира-2010 – міна сповільненої дії

 
Мер Житомира Віра Шелудченко так прокоментувала прийнятий фінансовий документ:

«- У цьому році держава недофінансувала медицину і освіту. Своїми силами місто може забезпечити тільки виплату заробітної плати і погасити кошти за енергоносії.
Реально держава формує бюджет Житомира. Нас загнали в рамки, коли місцеве самоврядування не може виділити гроші навіть на те, щоб зварити дітям компот в їдальні.
Уряд зобов'язує місцеве самоврядування виписувати бездефіцитний бюджет. Хоча реально дірки, що утворюються в головному фінансовому документі міста, закрити неможливо».
'Бюджет

«- Для чиновників у Києві головне, щоб цифри співпадали. А те, що ми живемо на межі катастрофи і такі галузі як комунальна сфера, медицина, освіта на межі краху, нікого не цікавить.
Нам заявляють з екранів телевізора, що медицина повинна бути безкоштовна, але ні копійки на це не дають».

Фахівці відзначають, що міський бюджет зріс, але це тільки порожні цифри.
'Бюджет

Міський бюджет 2010 року становить приблизно 663 млн. Якщо порівняти нинішній бюджет з тим, який ми мали минулого року, то він виріс на 94 мільйони гривень. Реально додаткові кошти, які держава передбачає в міському бюджеті, Житомир ніколи не збере.

«Міністерство фінансів хоче за рахунок підняття мінімальної зарплати збільшити надходження до бюджету. Це неможливо. Сьогодні ми закладаємо міну, яка обов'язково вибухне. І це стане крахом, який ляже на плечі місцевого самоврядування і простих жителів міста», - сказала мер.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!