Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Під Житомиром було заживо поховано заробітчанина
 
15-05-2010, 18:36  Суспільство / Випадки / Господарство

Під Житомиром було заживо поховано заробітчанина

 
Це далеко не перший подібний випадок. «Кринична» епопея почалася 8 листопада 2009 року. Тоді в с. Білоцерківка Бердичівського району, при спорудженні криниці на глибині 7 метрів потрапив під пливун працівник, член бригади, яка спеціалізувалася саме на ритті колодязів. У той день, півроку тому, чоловікові пощастило – завдяки спільним зусиллям рятувальників і місцевих жителів, після семигодинний боротьби, життя чоловіка було врятовано. Але треба підкреслити, що везіння було присутнє при виконанні елементарних правил безпеки. Бригада рила яму і... ставила колодязні круги. Пливун вийшов з-під краю нижньої кола і затопив в’язким розчином людину всього по коліна. Саме колодязні бетонні круги його і врятували.
'Під

Але що є звичайною методою для одних, новина для інших. 15 квітня в с. Левків Житомирського району така ж, на перший погляд, бригада копачів, найнятих за оголошенням, прийняла замовлення і приступила до роботи. Але у цих «фахівців» прагнення використовувати кола було відсутнє. Коли «проходка» досягла позначки «7 метрів», і на дні затримався один з прохідників, стінки ями зімкнулися. Це трагічно, але не дивно. Ґрунт в цьому місці – суцільний дрібнозернистий пісок, дивно те, що він не протік значно раніше, як ніби чекав свою жертву. Щоб дістати тіло загиблого, рятувальники мобілізували спеціальну техніку, вирили яму діаметром близько 30 метрів. І навіть на заключному етапі земля не бажала віддавати свою здобич – пісок стікав і засипав відвойовані сантиметри.

... Крім того! 10 квітня с. Хотинівка Коростенського району чотирирічний малюк гуляв у дворі свого будинку. Територія здалася хлопчиську замалою. Він вийшов у двір сусіднього, занедбаного будинку і влучив у старий, розвалений колодязь. Вже через 20 хвилин його знайшли батьки, але було пізно.

29 квітня в с. Скраглівка Бердичівського району 30-річний чоловік чистив діючий колодязь. Закінчивши роботу «на дні», вирішив без сторонньої допомоги вибратися назовні по стінці. Десь щось не спрацювало і «Ямакасі» занадто різко повернувся на своє робоче місце, та так невдало, що залишився на дні колодязя без свідомості. Пощастило, рятувальники – врятували.
'Під

Варто звернути увагу, що складається стійка тенденція: у населення з'являється бажання і можливості покращувати у сільській місцевості комунальні умови; у різних організацій, бригад, «контор» та інших бізнес-груп з'явилися пропозиції з надання робочих рук. Але, не всі землекопи володіють необхідними знаннями, навичками роботи і прагненням до дотримання заходів безпеки! Більше того, ця інформація-попередження до них не дійде – нема коли їм читати газети та бродити по сайтах.

Шановні громадяни! Якщо наймаєте робітників для влаштування колодязя, то поцікавтеся їх стажем, перевірте знання заходів безпеки, подивіться, як вони страхують один одного! Не допустіть смерті біля свого будинку!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!