Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі буде курсувати максимальна кількість тролейбусів
 
29-05-2010, 12:38  Суспільство / Політика / Влада / Відпочинок / Господарство / Економіка

У Житомирі буде курсувати максимальна кількість тролейбусів

 
'У

Начальник міського трамвайно-тролейбусного управління Віктор Зубрицький спробував прокоментувати цю ситуацію:

- Чому в годину-пік пасажиропотоку більшість тролейбусів повертають у депо, а маршрутки в цей час, що називається "під зав'язку" наповнені городянами?
'У

- Скажу відверто: ця ситуація для мене була невідомою. Повірте, за всіма нюансами пасажироперевезень неможливо встежити. Відповідні зміни в графіки руху тролейбусів у Богунському напрямку ми внесли з минулого понеділка. Надалі в післяробочий час на лініях буде курсувати максимальна кількість тролейбусів. Зрозуміло, що їх все одно не буде вистачати в достатній кількості, оскільки парк машин ТТУ обмежений. Однак зручностей для користувачів електротранспорту стане більше.

- ТТУ постійно фігурує на всіх нарадах з питань заборгованості заробітної плати. Що, на Вашу думку, необхідно зробити для виправлення становища?
'У

- Ясна річ, що для цього потрібно мати гроші. При нинішньому порядку фінансування потреб електротранспорту (прошу зауважити: не тільки житомирського, а всієї України) робота кожного тролейбуса чи трамвая є збитковою. Без належної компенсації з боку держави проїзду пільгових пасажирів електроперевізники приречені на банкрутство. Перманентно страйкують наші колеги в багатьох містах – це також, як ви кажете, незаперечний факт .... Згідно міністерського графіка по стабілізації ситуації на підприємствах міського електротранспорту нам за станом на 24 квітня 2010 року мало надійти 3,4 млн. грн. субвенції. Фактично отримали тільки 800 тис. грн. Щоб ми мали зазначені кошти в повному обсязі, жодних проблем з виплатою заробітку нашим працівникам у нас не було б. На сьогодні ми виплачуємо зарплату за другу половину березня.
'У

- Не раз доводилося чути скарги чиновників на адресу Вашого підприємства про те, що, мовляв, вживаєте недостатні заходи щодо економії коштів. Наскільки ці претензії є обґрунтованими?

- Судіть самі. Ще зовсім недавно в ТТУ працювали 1400 чоловік. Сьогодні обходимося 1020 працівниками. Скорочувати далі штатну чисельність не дозволяють технологічні процеси – ми просто зупинимося. Наступне: ми максимально зменшили всі можливі виплати, і колишня середня місячна зарплата по підприємству в 3 100 грн. знизилася до 1 800 грн. Навряд чи знайдете ще таке підприємство, де настільки зменшився б заробіток. Знижувати його ще далі нікуди. Днями у нас побувала делегація працівників вінницького ТТУ у складі 20 осіб, які прибули вивчати наш досвід роботи. Вони також змушені йти на радикальні обмеження заробітку. Проте, як бачимо, і такі заходи не рятують перевізників. Залишається сподіватися, що держава таки зверне увагу на наші проблеми.
'У

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!