Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Студенти з Житомирської області отримали свою останню чорнобильську стипендію.
 
12-06-2010, 15:32  Суспільство

Студенти з Житомирської області отримали свою останню чорнобильську стипендію.

 
Студенти з Житомирської області отримали свою останню чорнобильську стипендію.



'Студенти



У Житомирській області успішно завершився 10-річний стипендіальний проект підтримки студентів, які постраждали в результаті чорнобильської катастрофи.

Про це повідомляє радіо «Житомирська хвиля».

Благодійна акція проводилася японською асоціацією "Чорнобиль-Тюбу" спільно з житомирським благодійним фондом "Заручники Чорнобиля". Спікер фонду Євгенія Дончева розповіла про підсумки цієї співпраці:

"Діяльність стипендіального фонду була розрахована на 10 років і успішно завершилася в червні 2010-го. Як результат - 110 студентів-стипендіатів з житомирських вузів отримували додаткову стипендію протягом усього навчання і змогли здійснити свою мрію. Це - 43 студенти з інституту медсестринства, 35 з агроекологічного університету, 35 з держуніверситету імені Івана Франка, а також 2 студента, які навчалися в медичних університетах України ".

За час дії проекту з стипендіального фонду було виплачено 10 мільйонів японських йєн (це майже 87 тисяч доларів).
Після завершення проекту на адресу японської благодійної асоціації "Чорнобиль-Тюбу" надійшли листи подяки від житомирських навчальних закладів, які за допомогою японських благодійників підтримали своїх студентів.

Японська благодійна асоціація "Чорнобиль-Тюбу" спільно з житомирським благодійним фондом "Заручники Чорнобиля" поклали початок у 1999 році японському стипендіального фонду, який мав на меті підтримувати студентів - дітей ліквідаторів аварії на ЧАЕС, тих, хто проживає на забрудненій радіацією території області, і хто бажає отримати вищу освіту в Україні.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!