Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Полуниця: все, що ми про неї знали і могли тільки здогадуватися
 
22-06-2010, 09:38  Суспільство

Полуниця: все, що ми про неї знали і могли тільки здогадуватися

 

Полуниця: все, що ми про неї знали і могли тільки здогадуватися



Полуниця: все, що ми про неї знали і могли тільки здогадуватися



Що нам від марної статистики, якої у світі існує ціла маса? Що нам з того, наприклад, що 150 грамів свіжої полуниці проганяють негативні емоції? А спробуй з'їж ці сім ягід - дійсно проганяють! А це ще не все!


Відбілювання


До недавнього часу косметологи полуницю просто поважали. В основному її славу склав відбілюючий ефект: під кінець весни, коли шкіра, статут чинити опір, здається пігментні плями, її рятує полуничний сік, він справжній плямовивідник! Краще всього діють полуничні маски (мрія натуропата: полуниця, лимонний сік і ложка меду), а ще можна - вкрай аристократично - протирати обличчя після пробудження полуничним льодом.


Антисептик


Потім стали надходити нові відомості: наша ягода та прекрасний антисептик, в ній і саліцилова кислота, що володіє відлущуючою дією, а значить, полуничний пілінг (дарма, чи що, так багато дрібних насінин) оновлює шкіру. Але головне з'ясувалося не так давно, і за це полуницю просто-таки звеличили. Мідь, що міститься в ній, стимулює вироблення колагену, який підтримує шкіру пружною.

Полуниця: все, що ми про неї знали і могли тільки здогадуватися



Маски і креми


Полуничний сезон - саме час упевнитися у всемогутності червоної ягоди. Треба б спробувати регулярно, два-три рази на тиждень, не лінуючись, робити прості маски з полуничною кашки. Або балувати себе полуничним кремом (гарненько розім'яти ягоди і змішати з кремом звичайним і ложкою меду), замість того щоб купувати дорогі креми провідних світових виробників косметики. А зекономлені гроші витратити на двадцять відер свіжої ягоди.

Полуниця: все, що ми про неї знали і могли тільки здогадуватися




Полунична дієта: мінус 2,5 кіло за 4 дні


Це співвідношення виявиться вірним - якщо все робити по-чесному. Принаймні полуничну дієту вже давно називають «голівудською», а надбанням широкої громадськості став факт, що Вікторія Бекхем три дні на місяць їсть тільки полуницю. Ставитися до дівчини можна по-різному, але того, що виглядає мати трьох дітей чудово і любов чоловіка, головного нарциса Британії, утримує вже десять років, заперечувати не можна.

Популярною чотириденною дієтою може скористатися будь-хто. Це так просто - три рази на день на столі з'являються зазначені сотнею посилань страви: фруктовий салат або йогурт на сніданок, салат з полуниці зі спаржею на обід, тріска з полуницею на вечерю і сир з полуницею як маленька дозволена забаганка. Але люди з фантазією складуть своє власне меню, і не тільки на чотири дні, але й, мабуть, на весь місяць.

Вранці доброю є полуниця з будь-якими молочними продуктами - поєднуються вони відмінно. Вдень - приготувати одну з безлічі несолодких страв: полуниця підходить до морепродуктів і птиці, вміє скласти ансамбль з салатними листям, пармезаном, огірком і зеленою цибулею, і приправити його варто оливковою олією з краплею оцту, лимонним соком і кедровими горішками. Або гірчицею грубого помелу. На вечерю можна придумати хоч курку під полунично-винним соусом, хоч ягідну пасту (замісити круте тісто на полуничному соку (1 склянка) з борошном, 2 яйцями, ложкою рослинного масла, сіллю, перцем і медом; розкачати тонко-тонко і нарізати на широкі смуги; відварити в молоці). Або ось ще прекрасне поєднання: полуниця з чорним перцем, особливо обсмажена (миттєво) на вершковому маслі. Хто спробував - не забуде.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!