Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Восьминіг Пауль передбачив результат ЧС-2010
 
12-07-2010, 21:45  Суспільство

Восьминіг Пауль передбачив результат ЧС-2010

 

Всесвітньо відомий восьминіг Пауль, безпомилково вгадував переможців матчів ЧС-2010, передбачив підсумки мундіалю.


'Восьминіг
'Восьминіг




Без жодних вагань він "оголосив", що збірна Іспанії отримає перемогу в недільному матчі зі збірною Нідерландів. Третє місце на чемпіонаті Пауль віддав своїм співвітчизникам - німці, на його думку, виграють у втішному фіналі проти Уругваю.

Як і раніше, восьминоги пропонувалися дві годівниці з національними прапорами. Восьминогий оракул, що мешкає в океанаріумі західнонімецького міста Оберхаузен, швидко розкрив коробку з їжею, на якій красувався прапор Іспанії, передає ИТАР-ТАСС.


Матч Уругвай-Німеччина, судячи з дій восьминога, мав бути драматичним - Пауль не відразу віддав перевагу "німецькому" контейнеру з устрицями. Спочатку він заліз на прикрашену німецьким прапором коробку, потім переліз на коробку з уругвайським прапором. Здавалося, що він ось-ось відкриє її, що означало б перемогу єдиної південноамериканської збірної, яка дійшла до півфіналу ЧС-2010. Але потім Пауль знову перебрався на німецьку коробку і розкрив її до полегшення мільйонів німецьких вболівальників.




Примітно, що ця церемонія передавалася в прямому ефірі багатьма німецькими та закордонними телеканалами. Раніше восьминіг-оракул з абсолютною точністю передбачив результат всіх матчів збірної ФРН, включаючи дві поразки - від збірних Сербії та Іспанії.


Пауль, що має інтелект дворічної дитини, присоромив багатьох знавців футболу. Зокрема, він зганьбив німецького професора математики, який пророкував "з математичною точністю", перемогу німців над іспанцями що не відбулася . Ті, хто не вірив у здатності восьминога, жорстоко помилилися: один німецький вболівальник, який зробив ставку всупереч прогнозу Пауля, після матчу з Іспанією втратив на тоталізаторі 500 тис. євро.

Відзначимо, що Пауль дуже ризикує, намагаючись вгадати результат фінального матчу ЧС-2010. Перш ясновидець молюск прогнозував лише долю збірної Німеччини. Незрозуміло, чи працюють його магічні здібності в тому, що стосується збірних Іспанії і Нідерландів.

Восьминіг в небезпеці - за нього заступився іспанський прем'єр

Життя офіційного оракула збірної Німеччини на чемпіонаті світу з футболу - восьминога Пауля - опинилася під загрозою після того, як він передбачив поразку "бундестім" у півфінальному матчі проти іспанців.

Незадоволені фанати навперебій стали пропонувати рецепти страв, які можна з нього приготувати. Одні бажають зробити з всесвітньо відомого молюска суп, інші - салатик.

"Якщо я полакомлюсь провісником, то це принесе нашим хлопцям удачу, - заявив один з фанатів, що бажає придбати Пауля. - Нічого погані прогнози робити".


Після поразки збірної Німеччини в півфіналі ЧС-2010 німецькі уболівальники пригрозили вбити восьминога Пауля. Дізнавшись про це, прем'єр-міністр Іспанії Хосе Луїс Родрігес Сапатеро став на захист медіума.

Чиновник пожартував, що подумує над тим, щоб послати на захист восьминога спеціальну команду.

А от міністр навколишнього середовища і рибальства Іспанії Олена Еспіноса цілком серйозно заявила, що має намір виступити з пропозицією про заборону вживання Пауля в їжу. З відповідною ініціативою вона має намір виступити в понеділок на Раді міністрів країн Євросоюзу.


Що всередині у восьминога: блакитна кров і три серця

Восьминоги відносяться до загону двохжабрових головоногих молюсків, що мешкають у морях та океанах. Головоногими їх називають тому, що щупальця їх розташовані саме на голові. А ще їх називають "морськими аристократами", так як у них блакитна кров. Такий незвичайний колір пояснюється тим, що в еритроцитах і плазмі замість гемоглобіну міститься Гемоціанін, в якому залізо замінено міддю, розповідає РИА "Новости".

Крім того, природа наділила цих тварин трьома серцями. Головне з них, що складається з одного шлуночка і двох передсердь, живить всі органи, частота його скорочень - 30-36 ударів на хвилину. Всі види восьминогів володіють досить великим мозком, що складається з 14 часток, покритим зародковій корою сірих клітин ("депо" пам'яті) і надійно захищеним хрящових черепом.

Ні в кого з мешканців моря немає таких зірках очей, як у восьминога і його родичів. Очі восьминога дуже виразні. Мабуть, тому їх часто порівнюють з людськими. Під час глибокого сну восьминіг очі не закриває, а лише сильно звужує зіниці. Його подих сповільнюється, всі щупальця, крім двох нижніх, він притискає до тіла. Дві нижні розкинуті в сторони "руки" виконують сторожову функцію. Дотик до них, а також найменше коливання води впливають на сплячого восьминога подібно будильнику.

У восьминога вісім рук-щупалець, кожна з яких в середньому містить до 50 млн нейронів, що становлять єдину систему з мозком. За допомогою бічних кінцівок восьминоги дуже спритно "ходять" по дну. Головний мозок подає "рукам" команду тільки до початку руху. Саме ж рішення про його характер, швидкості і напрямку кожна окрема "рука" приймає самостійно. Причому навіть відрізані від тіла щупальця продовжують здійснювати запрограмовані раніше дії.

Зазвичай восьминоги плавають повільно, але у випадку небезпеки можуть рухатися зі швидкістю 15 км / ч.

Однією з найбільш цікавих особливостей восьминогів є його здатність змінювати забарвлення тіла, що дозволяє миттєво копіювати кольори навколишніх предметів. Цей механізм забезпечується наявністю еластичних клітин шкіри - хроматофор, заповнених чорними, коричневими, червоними, помаранчевими та жовтими пігментами.
За матеріалами newsru.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!