Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Незважаючи на постійну боротьбу, Житомир не може очиститися від ігрових автоматів
 
13-07-2010, 15:46  Суспільство

Незважаючи на постійну боротьбу, Житомир не може очиститися від ігрових автоматів

 
Серед усіх міст України, одним з найактивніших борців з ігровими автоматами було місто Житомир.


Незважаючи на постійну боротьбу, Житомир не може очиститися від ігрових автоматів


Війну з автоматами тут почали ще з 2007-го року. Тоді міська рада Житомира заборонила установку ігрових автоматів безпосередньо на міських вулицях, які встановлювалися без дозволів. Основною причиною називали безконтрольних доступ дітей. Також заборонили установку автоматів у магазинах і супермаркетах без спеціального приміщення, а також в освітніх та лікувальних установах і будинках, що належать до комунальної власності. Після чого почався активний демонтаж ігрових автоматів, вулиці і торгові зали були очищені, а ігрові автомати «загнані» в спеціальні приміщення.

У березні 2008-го року був проведений черговий рейд по діячам грального бізнесу. Було виявлено більше 400 ігрових автоматів, які працювали без дозволу. На підставі проведених розслідувань, було складено більше 50 протоколів за порушення правил проведення господарської діяльності. Основні порушення, які фіксувалися в протоколах: не відповідність приміщення ліцензійним умовам, відсутність торгових патентів, відсутність ведення обліку грошей, відсутність журналів обліку та багато іншого. Тоді була вилучено і демонтовано частину автоматів, але часто конфіскувати ігрові автомати міліції не дозволяли. Так, після сплати штрафу, підприємці які порушували законодавство, повертали собі вилучені автомати і продовжували працювати в тому ж режимі. Штраф у 340 гривень не міг зупинити бізнесменів.

Наприкінці 2008-го року Житомирська міська рада ухвалила ще одну важливу постанову, яка забороняла розміщення ігрових об'єктів (залів з ігровими автоматами і подібних закладів) на перших поверхах житлових будинків і в підвалах. Причиною називали захист міських жителів від шуму, дотримання порядку, а також зняття виниклої соціальної напруги, оскільки кількість звернень жителів Житомира почала різко збільшуватися. Всі раніше видані дозволи були анульовані, а видача нових призупинилася. За даними мерії Житомира, в місті з 100 гральних закладів більше 60 знаходилися в житлових будинках.


У травні 2009-го року, після пожежі в Дніпропетровську, була проведена ще одна масова перевірка всіх залів ігрових автоматів і казино, в результаті яких було прийнято ще кілька рішень про закриття гральних закладів, проте до цього вся основна робота по зачистці міста вже була пророблена .

Проте ні постійна перевірки, ні постійні протистояння «одноруким бандитам», ні навіть прийняття закону про заборону будь-якого ігрового бізнесу на території України не позбавило Житомир від «ігрової напасті». Вже в поточному році в Житомирській області було викрито три зали ігрових автоматів, що працюють нелегально, та вилучено обладнання на 400 тис. грн. Такі ігрові заклади розміщувалися у приватних будинках і працювали без будь-яких ліцензій і сертифікатів.


Цікаво, що при одній з останніх перевірок, найбільшу кількість ігрових автоматів в одному приміщенні (42 одиниці) було вилучено саме в Житомирі. А в цілому по Україні, за весь період дії антиігорного закону було конфісковано майже 3 тисячі «одноруких бандитів».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!