Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » ОПИТУВАННЯ: Дід Андрій - претендент на крісло мера Житомира?
 
14-07-2010, 10:05  Суспільство

ОПИТУВАННЯ: Дід Андрій - претендент на крісло мера Житомира?

 
31 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори. Як відомо, справжніми вождями народу завжди були представники інтелігенції.


0



«Z-Об'єктив» провів опитування: «Кого з житомирських зірочок Ви вибрали на виборах?». Найбільшу кількість голосів отримав символ Житомира - Дід Андрій.

Дід Андрій, він же Андрій Дешура, набрав 29,91% голосів житомирян.

Улюбленець житомирської публіки Дід Андрій обігнав навіть заслуженого працівника культури України Володимира Шинкарука, залишивши йому 2-е місце. Володимиру Федоровичу віддали 25,64% голосів.

0



На 3-му місці лідер команди КВН «Дівчата з Житомира», літредактор Асоціації «КВН України» Марина Поплавська - 13,68%.

0



Далі йдуть: голова літоб'єднання «Оксія», бард Костянтин Куликов - 6,84%; лідер ВІА «Древляни» заслужений артист України Юрій Градовскій і журналіст Сергій Сорока - по 5,98%; художник Юрій Комишний і начальник управління культури і туризму Житомирської облдержадміністрації Василь Врублевський - по 4,27%. На останньому місці - шоумен Сергій Вікторов та чемпіонка світу з кікбоксингу Віра Макресова, у них по 1,71%.


Безсумнівно, житомиряни вивели Діда Андрія на перше місце, не стільки за його творчі здібності (про їх, безперечно, високому рівні поговоримо нижче), скільки заради принципової ідеї - улюбленець публіки на першому місце, незважаючи ні на що. А любов житомирян до Діда Андрія безсумнівно є, причому дуже велика, міцна і така, що «на коміри порву за Діда Андрія».

Андрій Дешура вже давно став Дідом Андрієм, ставши справжнім символом, оберегом, добрим чарівником-зберігачем нашого міста, таким собі домовиком. Адже навіть зовні він схожий на чарівника на зразок Санта Клауса. Він - символ Житомира, як Баба Параска - символ Майдану, як вічна наша Баба Іра, як в майбутньому часі в Британії бабуся Мадонна, а в Росії - бабуся Примадонна.

Дідуся Андрія люблять усі, про нього знають ну, майже всі, кожен з радістю пригостить його пивом і попросить заспівати чого-небудь або станцювати зі своїм незмінним другом - псом Бімою. Всі знають його як щось казкове, міфічне, невід'ємне і традиційне, але мало хто знає, хто він насправді - цей милий добрий старий, чи настільки він простий, яким видається на перший погляд.

Дід Андрій брав участь у кастингу одній з «Фабрик зірок» в Житомирі.

Тоді Олександр Педан сказав: «СВОГО часу Володимир Висоцький НЕ витримав би конкуренції Діда Андрія». Своїм не дуже вдалим жартом ведучий опустив і Висоцького і Діда Андрія. Чому ж ми в полоні поверхонь так просто опускаємо людей? Адже ми не знаємо і не бажаємо знати, що там - глибше, за душею.

Андрій Дешура пише прекрасні вірші, він знавець кіно, а ще - криниця неймовірних історій і по-життєво мудрих, іноді по-життєво жорсткий жартів. У 2004 році в Москві вийшла книга Андрія Дешура «Осел серед верблюдів».

Сьогодні Діда Андрія можна зустріти не тільки на житомирських вулицях, але і в інтернеті. Житомиряни присвячують йому інтернет-сайти [dedandrey.com.ua] і створюють фан-клуби в соціальних мережах. В інтернеті можна зустріти безліч відеороликів і фотографій з ним.

А може, який-небуть молодий режисер незабаром зніме фільм про феномен Діда Андрія?

За матеріалами «Журнал Житомира».

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!