Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирському Будинку Малютки почав роботу Центр медико-соціальної реабілітації дітей
 
5-08-2010, 11:00  Суспільство

У Житомирському Будинку Малютки почав роботу Центр медико-соціальної реабілітації дітей

 
Окрім дітей, залишених батьками, є ще й категорія малюків від яких сім'ї не відмовляються, а просто самі не можуть впоратися з проблемами, - розповіла журналістам «20 хвилин» заступник начальника департаменту материнства, дитинства та санаторного забезпечення Міністерства охорони здоров'я Валентина Залеська.

У Житомирському Будинку Малютки почав роботу Центр медико-соціальної реабілітації дітей



- Важкі вади розвитку, нервової системи - батьки опускають руки. У них немає ні знань, ні можливостей, ні сил, ні здоров'я. Тому в Житомирському Центрі чимало дітей, які розміщені тимчасово, батьки їх провідують. Завдання Центру - щоб за час, проведений дитиною тут, вона повернувся в сім'ю життєздатним. Будинок дитини, в його звичайному розумінні, сьогодні переходить зі стану закритого установи у відкритий. Окрім дітей, які тут виховуються, ми запрошуємо і батьків з дітьми-інвалідами. База дитячого будинку буде використовуватися, і це вже працює, для реабілітації дітей з родин. Найчастіше, у віддалених районах батьки не знають, куди йти з дитиною-інвалідом. А в цьому закладі створені всі умови, є стаціонарне і денне відділення. Мама може знаходитися тут з дитиною, може її залишити. І маму навчать, як доглядати за проблемною дитиною, як з нею поводитися, щоб не просто оберігати, а розвивати, щоб дитина росла повноцінним членом суспільства.

Автор статті: Діана Мінаєва
За матеріалами RuporZT

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!