Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У дворах Житомира влада планує встановити близько 80 дитячих майданчиків
 
11-08-2010, 14:55  Суспільство

У дворах Житомира влада планує встановити близько 80 дитячих майданчиків

 
Відсутність дитячого ігрового майданчика у дворі вже не перший рік турбує мешканців будинку, за адресою м.Житомир, вул.Московська, 46.

0




Люди неодноразово зверталися за допомогою до міської ради. І навіть поява міської програми «Творимо місто разом» до цих пір не змогло вирішити питання.

- Проблема існувала вже давно, але минулого літа ми вирішили, що повинні домогтися, щоб нашим дітям все ж таки встановили майданчик, - розповідає молода мама Марина Терентьєва. - Зверталися до ЖЕКу № 8, писали заяви і колективні листи в міськвиконком.

У батьків уже навіть була ідея за власні гроші купити все необхідне обладнання, але нещодавно з сітілайтів вони дізналися, що в місті діє програма «Творимо місто разом», через яку є шанс отримати майданчик.

- Ми відразу ж подзвонили за вказаним номером. За кілька днів зателефонували знову нагадали про листи-звернення, про черги, але там сказали, що майданчики «роздають» на розсуд міської влади, - продовжує молода мама Мирослава Булдакова. - Раніше в нашому дворі були гойдалки, але давно все це вийшло з ладу. У нашого двору ніде немає майданчика, де б можна було погуляти з дитиною.

Непокоїть людей і інше: до кінця літа залишилося менше місяця, а їм до цих пір не відповіли, чи варто чекати «обновки».

- Ми знаємо, що в місті повинні встановити 30 майданчиків, але близько 10 поставили лише на Крошні, - говорить мешканець будинку Сергій Твардовський. - Яким принципом керується керівництво міста, мені не дуже зрозуміло. Нема прозорого механізму, який визначав би, де ці майданчики встановлюються.

Як пояснили міська влада, принцип програми ««Творимо місто разом»» дуже простий. У першу чергу влада працює з тими будинками, мешканці яких згуртовані і готові включатися в роботу.

У дворах Житомира влада планує встановити близько 80 дитячих майданчиків



- На сьогодні в місті встановлено близько 12 майданчиків, каже Ігор Гундіч, заступник міського голови, - Починали ми цей проект на Крошні і, переконавшись, що все вдається, поширюємо цю практику по місту. У бюджеті Житомира передбачені кошти на 33 майданчики, але далі ми також будемо шукати спонсорів. Тому вважаємо, що вдасться встановити близько 80 майданчиків.

За словами Гундіча, чітко визначених претендентів на майданчика немає. Вони визначаються впродовж роботи.

- Люди телефонують нам по телефону 55-10-71, подають заявку. Потім ми виїжджаємо і дивимося, наскільки організовані і згуртовані жителі цього будинку, чи готові вони на якісь дії, потім визначаємо найбільш нагальні проблеми і спільними силами вирішуємо їх.



За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!