Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Міжнародний Катинський мотомарофон: з Варшави до Бердичева
 
23-08-2010, 12:25  Суспільство

Міжнародний Катинський мотомарофон: з Варшави до Бердичева

 

ПАМ'ЯТЬ



Близько 130 людей візьмуть участь у X-му міжнародному мотоциклістському Катинському марафоні, який стартує 28 серпня з Варшави. Мотоциклісти за три тижні подолають 6 тис. км. Дорога марафону пролягає по територіях Польщі, Литви, Білорусії, Росії та України. Метою марафону є вшанування пам'яті жертв та покладання вінків до місць мучеництва поляків. Організатором акції виступає Міжнародний мотоциклістський Катиньський марафон. У суботу, 28 серпня в 10:00 (08:00). У Варшаві відбудеться церемонія старту марафону, яку проведе Варшавський гарнізон Війська польського.

Міжнародний Катинський мотомарофон: з Варшави до Бердичева



За три тижні мотоциклісти об»їдуть наступні міста: Сокулка, Вільнюс, Капчяместіс, Канюкай, Понари, Залавас, Ошмяни, Богданове, Мінськ (Куропати), Могильов, Катинь, Клушино, Мідна, Москва, Курськ, Харків, Київ (Биківня), Житомир, Бердичів, Вінниця, Бар, Кам'янець-Подільський, Хотин, Язловець, Гута Пеняцька, Львів, Жовква, Варшава.

Організатор марафону Віктор Венгржін заявив, що вже в десятий раз вони їдуть на Схід, щоб зустрітися "з поляками, що пережили гірку історію", які люблять Польщу і сумують за нею. "Хочемо вшанувати пам'ять убитих на Сході польських героїв, відвідати важливі для нас, поляків, місця, такі як Катинь, Куропати, а також село Гута Пеняцька, де у 1944 році були формування УПА і СС" Галичина "вбиті її жителі", - заявив Венгржін.

Учасники марафону відвідають також територію аеропорту "Північний" під Смоленськом, де 10 квітня розбився літак президента Польщі. Серед загиблих в авіакатастрофі були члени Почесною асоціації Міжнародного мотоциклістського катинського марафону: останній президент Польщі у вигнанні Ришард Качоровська, директор Інституту національної пам'яті Януш Куртика, голова Генштабу Війська польського генерал Францішек Гонгора, начальник управління з питань ветеранів і репресованих Януш Крупської та голова асоціації "Польське співтовариство "Мацей Плажіньскі. Учасники марафону повезуть із собою також допомогу польським дітям та їхнім опікунам. Це і фінансова допомога і книги, і іграшки - плюшеві ведмедики.

X Мотоциклістській марафон завершиться 18 вересня. Офіційна церемонія привітання відбудеться 2 жовтня на площі Пілсудського біля могили невідомому солдату. Перший марафон відбувся в 2001 році, передає польське агентство PAP, повідомляє сайт www.regnum.ru.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!