Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирянам на замітку: восени власники «чорних» і «сірих» телефонів отримають sms-ки про дату відключення
 
30-08-2010, 23:16  Суспільство

Житомирянам на замітку: восени власники «чорних» і «сірих» телефонів отримають sms-ки про дату відключення

 
Українські оператори мобільного зв'язку практично готові приступити до відключення мобільних телефонів, коди IMEI яких знаходяться в "сірому" і "чорному" списках.

'Житомирянам



Про це повідомляє прес-центр Українського державного центру радіочастот.

Про те, що до початку процесу відключення "сірих" мобільних телефонів і тих, які вже знаходяться в "чорному" списку, залишилося чекати досить небагато часу, повідомив в інтерв'ю одному з національних телеканалів начальник державного підприємства "Український державний центр радіочастот" Павло Слободянюк.

- За інформацією, чотири з п'яти українських операторів мобільного зв'язку (GSM) вже встановили обладнання, що дозволяє здійснювати відключення від мережі мобільних терміналів, коди IMEI яких не потрапили в "білий" список бази даних, яку веде Український державний центр радіочастот, - підкреслив він.

Відключення телефонів невідомого походження, а також вкрадених та загублених, почнеться відразу після завершення налаштування необхідного обладнання п'ятим оператором.

Відключення заплановано на осінь поточного року.

Павло Слободянюк також нагадав, що процедура відключення передбачає спочатку передачі власникам "сірих" телефонів СМС-повідомлення з попередженням про дату відключення. Такі повідомлення будуть відправлятися оператором мобільного зв'язку у відповідності з "сірим" або "чорним" списками, наданими центром радіочастот. Якщо протягом 90 днів від дати отримання абонент не зможе підтвердити в УДЦР легальність походження мобільного терміналу, апарат буде відключений.

До речі, списки постійно оновлюються.

А так званий "чорний" список буде формуватися з кодів IMEI телефонів, які не будуть обслуговуватися. Передбачається, що до цього реєстру будуть занесені вкрадені апарати.

На сьогоднішній день з Міністерством внутрішніх справ України відпрацьовується юридична процедура щодо внесення ідентифікаційних кодів мобільних терміналів в "чорний" список. Адже необхідно, крім заяви власника апарату про викрадення телефону, розробити механізм його внесення до цього списку.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!