Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Міліція розшукує в Житомирі школярів-прогульників
 
2-09-2010, 21:41  Суспільство

Міліція розшукує в Житомирі школярів-прогульників

 
МВС України спільно з Міносвіти та Мінсім'ї з 1 по 10 вересня проводять профілактичні заходи під назвою Урок, щоб виявити школярів, які не приступили до занять. Разом з тим в міліції відзначають збільшення кількості злочинів на 22,3% з 8 631 (у січні-серпні 2009) до 10 560 злочинів, скоєних неповнолітніми у січні-серпні поточного року.

'Міліція



Про це сьогодні, повідомив заступник начальника департаменту кримінальної міліції у справах дітей МВС України Віктор Сурановіч, з 1 по 10 вересня в країні проводять всеукраїнські профілактичні заходи під назвою Урок.

Ці заходи спрямовані на виявлення школярів, які не приступили до занять. Співробітники міліції, а також Міносвіти та Мінсім'ї, мають намір повертати таких дітей до школи.

Сурановіч нагадав, що під час літнього періоду міліція проводила операцію Літо-2010 у містах оздоровлення та відпочинку. За його словами, було затримано в Україні більше 18 тисяч неповнолітніх правопорушників в місцях відпочинку, за скоєння злочинів - більше 2 тисяч дітей, за адміністративні правопорушення - понад 9 тис.

Він повідомив, що із затриманих підлітків 70 поміщені в приймачі-розподільники для дітей, більше 1 тис. - до притулків для дітей. Інші ж відправлені до медустанов або ж передані батькам.

Разом з тим, Сурановіч звернув увагу, що до адміністративної відповідальності за невиконання обов'язків по вихованню своїх дітей притягнуто понад 9 тис. батьків, і понад 29 тис. залучено до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім'ї.

Говорячи про зростання дитячої злочинності, Сурановіч відзначив, що статистичні дані в цілому свідчать про скорочення таких видів злочинів, як умисні вбивства, скоєних дітьми, - на 3,8%, зґвалтування - на 51,1%, грабежів - на 40,8% , розбої - на 34,1%, вимагання - на 22,4%, хуліганства - на 39,4%.

Він пояснив, що кількість злочинів збільшилася в основному за рахунок збільшення крадіжок з 3 403 (2009 рік) до 7 056 (2010 рік).

В значній мірі, зазначив Сурановіч, сприяють вчиненню злочинів дітьми такі обставини, як безконтрольність з боку батьків, незайнятість підлітків, вживання алкогольних напоїв, проблеми в сім'ях.

Крім того, він допустив можливість законодавчого закріплення комендантської години для неповнолітніх в Україні.

"Можливо і доцільно закріплення цього закону на законодавчому рівні", - сказав Сурановіч.

Він зазначив, що це пов'язано з тим, що можливість такого закріплення законодавчо комендантської години викликана необхідністю того, щоб діти не перебували у вечірній час одні, а також щоб їхні батьки знали про місцезнаходження дітей.

Разом з тим, він підкреслив, що потрібно детально відпрацювати це питання і конкретизувати віковий ценз дітей, на яких буде діяти комендантська година.

"Необхідно відпрацювати це детально, щоб не порушувати Конституційних прав", - зазначив Сурановіч.

Як повідомлялося, Житомирська облрада прийняла рішення, яким обмежила перебування дітей та підлітків без супроводу дорослих у закладах дозвілля, громадського харчування, комп'ютерних клубах, на вулицях та інших громадських місцях після 22:00.

Комендантська година для дітей введена також у Чернівцях. Крім того, подібні обмеження вже діють у Сімферополі, Вінниці та Тернополі.
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!