Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Україну заборонять ввозити секонд-хенд
 
9-09-2010, 11:53  Суспільство

В Україну заборонять ввозити секонд-хенд

 
У проект Податкового кодексу внесена норма про заборону ввезення до України «секонд-хенду».

В Україну заборонять ввозити секонд-хенд



Як повідомили в прес-службі Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, про це заявив голова комітету Михайло Бродський в інтерв'ю телеканалу ICTV.

«У нас завозиться майже 2 кілограми" секонд-хенду "на людину. Хоча насправді під прикриттям "секонд-хенду" часто везуть просто контрабанду. Наприклад, завозиться новий одяг, який потім продається за комерційними розцінками », - зазначив М. Бродський.

За його даними, в 2009 році в Україну було ввезено раніше використаних товарів в обсязі 73,5 тисячі тон на суму 57 мільйонів доларів, а за півроку 2010 року - вже 39,6 тисячі тон на суму 39,3 мільйона доларів. 80% «секонд-хенду» ввозиться як гуманітарна допомога. У той же час, одяг і речі, що були у використанні, при ввезенні в країну як гуманітарна допомога без сплати митних платежів, не можуть використовуватися в комерційних цілях. Проте такі товари реалізовуються через торговельні мережі та на ринках. Крім того, під виглядом «секонд-хенду» без сплати податків і мит ввозяться також і товари відомих міжнародних і європейських брендів.

За даними Держкомпідприємництва, ініціатива заборонити ввезення «секонд-хенду» виходить від представників вітчизняної легкої промисловості, оскільки це створює неконкурентні умови для українських виробників. Якщо раніше в цій галузі було зайнято близько 1 мільйона громадян, то зараз - 90 тисяч. Український ринок у цей час переповнений дешевими товарами з Туреччини та Китаю, а також товарами «секонд-хенду».

У той же час значні обсяги товарів групи «секонд-хенд» на території України несе загрозу для життя і здоров'я населення через ризик поширення небезпечних інфекцій.

У прес-службі комітету також уточнили, що заборона на ввезення товарів групи «Секон-хенд», передбачений у проекті Податкового кодексу, буде стосуватися виключно товарів легкої промисловості.
За матеріалами news.mail.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!