Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Українцям вже легко знайти роботу, але ще складно отримати адекватну зарплату
 
16-09-2010, 23:53  Суспільство

Українцям вже легко знайти роботу, але ще складно отримати адекватну зарплату

 
За вісім місяців на ринку праці в Україні різко зменшилася кількість претендентів на вакантні робочі місця. Якщо на початку року на 10 вакансій претендувало 83 особи, то в серпні вже 48

Українцям вже легко знайти роботу, але ще складно отримати адекватну зарплату



Такий важливий індикатор економіки, як ринок праці, впритул підібрався до докризових значень - можна відзначити, що на початку 2008 року, коли про кризу ще ніхто навіть не думав, на 10 вакантних місць претендувало в середньому 35 українців. Але вже наприкінці 2008 року кількість претендентів на роботу різко зросла - до 90 чоловік.

За весь минулий рік, коли економіка перебувала у кризі, середня кількість претендентів на вакансії не опускалося нижче 70 осіб. «Зараз вакансій практично в 2 рази більше, ніж рік тому», - констатує Тетяна Топчій, директор відділу маркетингу і PR-компанії «Хедхантер».

За даними експертів ринку, за деякими професіями ринок дійсно вже повернувся до докризових показників. За даними порталу rabota.ua, істотно зросла кількість вакансій у сфері фінансів підприємства. За деякими спеціальностями попит виріс практично в 4 рази.

«Варто відзначити, що високий темп зростання попиту на професіоналів у таких галузях як роздрібна торгівля і банківський сектор пов'язаний з тим, що ці сфери зараз найбільш швидко відновлюються. Можна сказати, що вони скоріше не ростуть, а повертаються до колишніх, докризових, показників: споживач стає більш впевненим у завтрашньому дні, більш охоче витрачає і банки підтримують це споживання », - коментує Микола Михайлов, генеральний директор порталу rabota.ua.

Нарівні зі зростанням вакансій, весь поточний рік спостерігалося поступове зменшення кількості безробітних українців, які зареєстровані на біржі праці. Правда, цей процес поки не настільки динамічний.

Якщо на початку року кількість офіційних безробітних складала 545 600 чоловік, то в серпні - 416,1 тисяч. Слід зазначити, що в гострокризовий період - з кінця 2008 і до середини минулого року, кількість офіційних безробітних досягало 1 млн. чоловік.

Експерти ринку праці обережні у прогнозах на осінь. У той же час, вони одностайні в очікуванні посилення трендів. Диктувати свої умови будуть IT-спеціалісти, а також кваліфіковані управлінці у сфері фінансів, продажів і, зокрема, роздрібної торгівлі.

Набагато простіше буде знайти роботу в сфері управління персоналом, в банківському напрямку і маркетингу, але про докризових показниках, особливо в питаннях оплати праці, говорити поки занадто рано.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!