Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Навіщо ремені безпеки?
 
24-09-2010, 23:10  Суспільство

Навіщо ремені безпеки?

 

Залишайтеся в безпеці.


Одна людина - один ремінь.

0



Кожна людина повинна використовувати ремінь безпеки або дитяче автомобільне сидіння. Штраф за пристебнутий ремінь коливається від 51 до85 грн. Є обмежена кількість винятків, у яких дозволено не пристібати ремінь безпеки.

Одягаючи ремінь безпеки, ви набагато збільшуєте свої шанси вижити при зіткненні з іншим автомобілем.


Дотримуватися правил безпеки - це не тільки ваша особиста справа. Водій несе відповідальність за життя всіх пасажирів в автомобілі.

Важливо використовувати ремінь безпеки правильно


- Правильно пристебнутий ремінь набагато збільшує шанси вижити при зіткненні з іншим автомобілем.

- Двох людей не можна пристібати одним ременем, у кожного пасажира має бути свій ремінь безпеки.

- Стандартний ремінь безпеки складається з поясного і плечового ременів. Плечовий ремінь повинен одягатися через груди і плече по діагоналі, ніколи не надягайте його під рукою. Поясний ремінь надягатися на стегна.

- Подушки безпеки не замінюють ременів безпеки. Коли подушка надувається при зіткненні, вона загальмовує рух верхньої частини тулуба і голови та мінімізує силу удару. Ремінь утримає вас в автомобілі при сильному зіткненні, подушка ж не зможе цього зробити.

Якщо ремінь безпеки одягнений правильно, удар припаде на грудну клітку і таз - ці частини тіла краще всього зможуть перенести силу удару. Ремінь безпеки ні в якому разі не повинен бути перекручено - він розподіляє силу удару по тілу, перекручений ж ремінь цю функцію втрачає і може завдати більше шкоди, ніж користі.

Якщо ремінь безпеки не натягнуть, або якщо плечовий ремінь одягнений під рукою або за спиною, у разі зіткнення або різкого гальмування, ви можете отримати травму всередині автомобіля, або ж вилетіти з машини. Якщо ви надягаєте поясний ремінь на живіт, сила удару у разі зіткнення прийде на м'які тканини тіла, що збільшує можливість травми.

Ремені безпеки повинні також пристібати вагітні жінки, причому спину вони повинні тримати як можна рівніше. Слід звернути особливу увагу на поясний ремінь - він повинен бути на стегнах, поперек тазу, а не на животі.


Ремінь безпеки і закон


Всі водії транспортного засобу зобов'язані пристібатися ременем безпеки самим і стежити за тим, щоб були пристебнуті пасажири.

Водій несе адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки (у тому числі за не пристебнуту дитину). Штраф становить від 55 до 85 грн.

Ремінь безпеки зменшує ризик травмуватися на 40-50%, а ризик летального результату ремінь зменшує на 40-60%.

Згідно зі статистикою, в Україні молоді люди до 25 років користуються ременями безпеки рідше, ніж водії старше цього віку.

Рекомендується перевозити в автомобілі стільки пасажирів, на скільки у вас передбачено ременів безпеки в салоні. При зіткненні не пристебнутий пасажир може являти небезпеку не тільки для себе, але і для інших пасажирів у салоні, і навіть для водія.

Ремінь безпеки необхідно використовувати кожен раз, навіть якщо ви їдете в таксі. Водій таксі відповідає за наявність і справність ременя. Однак таксист не зобов'язаний надавати дитяче сидіння для маленької дитини

Діти та ремені безпеки


Якщо у вас є маленька дитина, краще придбати дитяче крісло для автомобіля - безпека перш за все. Дітям, які не досягли віку 12 років, або зростом менше 145 см., безпечніше знаходиться на задньому сидінні, подалі від потенційних точок удару.

Правила пристібання для дитини такі ж, як і для дорослого: плечовий ремінь йде по діагоналі грудної клітки і через плече, поясний ремінь проходить по лінії стегон.

Якщо дитина сидить на задньому сидінні, особливо посередині, у неї менше шансів травмуватися у разі зіткнення.

Кому дозволено не пристібатися


Згідно з правилами дорожнього руху, таким особам дозволено не пристібати ремені безпеки:

- Особі, яка навчає водінню, у разі навчальної їзди;

- Водіям-інвалідам;

- Водіям і пасажирам оперативних та спеціальних транспортних засобів;

- Водіям таксі.

Винятки також складають такі транспортні засоби:

- Автобус

- Інший не легковий транспортний засіб, в якому на момент виробництва не був передбачений ремінь безпеки

- Історичні автомобілі, які спочатку не були обладнані ременями безпеки.
За матеріалами auto.bigmir.net

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!