Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомир: «Трамвай на Крошню» поїде 18 жовтня
 
8-10-2010, 00:09  Суспільство

Житомир: «Трамвай на Крошню» поїде 18 жовтня

 
У Житомирі пройде перший в Україні документальний спектакль без єдиного вигаданого слова.

Житомир: «Трамвай на Крошню» поїде 18 жовтня



«Трамвай на Крошню» - перша в Україні спроба поставити на великій сцені виставу у жанрі документального театру, де в якості п'єси використовуються тексти інтерв'ю зі звичайними людьми. Режисер «Трамвая на Крошні» Андрій Май вже ставив декілька таких вистав у Москві, Києві, Харкові, Херсоні, однак робив це чи на малих сценах театрів, або на нетеатральних майданчиках.

«Трамвай на Крошню» є підсумком роботи проекту Житомирського міського благодійного фонду Михайла Заславського «Жива історія». Протягом дев'яти місяців волонтери Фонду Заславського - переважно молоді люди - збирали спогади звичайних житомирян, свідків найважливіших подій ХХ століття. Спогади про свою родину, сусідів, про вулицю, на якій вони жили, про перший день війни та День Перемоги. На основі цих текстів була скомпонована п'єса. Через історії життя окремих людей глядачі занурюються у світ не книжної, а «живої» історії минулого століття - історії, де є місце не тільки державним діячам і полководцям, а й простим солдатам Перемоги, «дітям війни», остарбайтерам, в'язням концтаборів. На цій виставі актори будуть грати не вигаданих персонажів, а справжніх житомирян - в тому числі і тих, які в той момент будуть присутні в залі. Будуть говорити не вигаданими фразами, а мовою наших батьків і дідів. Події, які пройдуть під час представлення, відбувалися в Житомирі якихось 60-70 років тому.
У трупу увійшли переважно актори Житомирського обласного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги, що мають багатий сценічний досвід. Також до житомирян приєдналася київська артистка Віра Климковецька, яка з 16-и років грала у виставах Андрія Жолдака.
Незабаром, 18 жовтня о 18.30, житомиряни зможуть оцінити їхню роботу в приміщенні Житомирського обласного музично-драматичного театру ім. І. Кочерги.

За матеріалами Житомир info.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!