Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Грузія: водійські права будуть не потрібні
 
9-10-2010, 11:49  Суспільство

Грузія: водійські права будуть не потрібні

 
Влада Грузії планує вже наступного року скасувати вимогу до водіїів про наявність при собі водійського посвідчення, передає РІА «Новини».

Грузія: водійські права будуть не потрібні




«Через рік ми хочемо відмінити обов'язкову умову возити права. Патруль буде питати ім'я-по батькові і по комп'ютеру дивитися фотографію - ця людина або не ця. Це ще один крок до зменшення бюрократизації держави. Тому що чим менше держава буде втручатися в особисті справи людини, тим краще для всього суспільства », - заявив керівник МВС Грузії Іване Мерабішвілі.

Крім того, пан Мерабішвілі з гордістю відзначив, що в Грузії, після проведеної кардинальної реформи МВС, практично зникла проблема хабарів на дорогах. «Ми всіх старих даішників відпустили додому. Тому що загнившу систему важче вилікувати, ніж повністю замінити. Замість них ми рекрутували з товариства абсолютно нових людей, які повірили в те, що вони будуть хорошими поліцейськими. І довели це суспільству. Зараз в Грузії 82% довіри поліції. Раніше у нас поліцейських називали «псами» - «дзаглі» по-грузинськи. Начебто вашого «лягавого» або «мента». Тепер я такого слова давно не чув. Ми прослуховуємо телефони злочинців - навіть вони так не говорять, - розповів Іване Мерабішвілі. - Коли начальники на низькому рівні самі вірять у наші ідеї, якщо начальник не вимагає грошей від підлеглого - повірте мені, жоден підлеглий хабар не братиме. А якщо візьме - безпосередній начальник це дуже легко впізнає ».

P.S. Поза всяким сумнівом, реформи МВС Грузії вражають - зараз в цій країні один з найнижчих рівнів злочинності у світі, зникла проблема хабарів. Але опозиція говорить про те, що Грузія перетворюється на поліцейську державу. Наприклад, після «революції троянд» кількість ув'язнених у в'язницях збільшилося з 6 до 30 тисяч чоловік.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!