Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сьогодні в Житомирі страйкували працівники базарів і ринків.
 
22-10-2010, 00:20  Суспільство

Сьогодні в Житомирі страйкували працівники базарів і ринків.

 
Сьогодні 21 жовтня власники малого та середнього бізнесу вийшли до стін обласної адміністрації, щоб висловити свою незгоду з нововведеннями в податковому кодексі, передбачені проектом Податкового Кодексу України.

0



Зміни, прийняті владою, позбавили підприємців можливості працювати за спрощеною системою оподаткування.

У центр міста прийшли працівники Житнього, Хлібного, Сінного ринків, Ради та інших підприємств малого та середнього бізнесу. Люди закрили свої торгові намети на знак протесту обурливих нововведень.

Васькевич Галина Миколаївна та Яніцька Галина Миколаївна - вийшли на пенсію і працюють на Хлібному ринку, щоб хоч якось поліпшити своє матеріальне становище. При 700 гривнях пенсії жінкам складно утримувати квартиру, забезпечувати собі прожиток, не кажучи вже про розваги і дорогі речі. Жінки відзначили, що вони є чесними підприємцями і не проти податків. Але введення нових правил у податковому кодексі позбавляє їх можливості продовжувати свій невеликий бізнес, і відстояти свої права в цій справі вони вважають справою честі для себе.

Роман Наумович вважає, що ті, хто прийняв такі закони, не мають уявлення про справжній стан справ у малому підприємництві. Прийняті рішення в цілому абсурдні і можуть позбавити роботи мільйони людей, зазначає Роман. «Так просто це не закінчиться» підводить підсумок акції протесту підприємець.

Лариса працює в малій торгівлю вже більше 15 років. Зараз місце її роботи - ринок Рада. Жінка обурена тим, що в усьому світі влада допомагає малим підприємцям, на відміну від України, де їм навмисно вставляють палиці в колеса. Лариса вважає, що при такому положенні справ, країну чекає «друга Франція», тобто громадянська війна.

Денис Боровський переживає про позицію молоді і підростаючого покоління країни, адже багато хто з них воліють емігрувати в Європу чи Америку, де можливість заробити гроші більш реальна. «Країна вимре, якщо нічого не зробити вчасно», - каже Денис.

- На сьогоднішній день склалася така ситуація, що маючи вищу освіту, я змушений сам знаходити можливість заробляти і бізнес - це та можливість, яка дає мені прогодувати свою сім'ю і здійснити якісь свої мрії. Податковий кодекс, в такому вигляді, як він пропонується, який ще не затверджений і який ми можемо тільки якимись епізодами вичитувати, просто напросто можна описати словами «Пацієнт більше мертвий, ніж живий» (про спрощену систему оподаткування -. Прим редакції). Сьогодні всі підприємці точно так само змушені самі заробляти, організовуючи свою працю. І якщо стосовно Податкового Кодексу йде збільшення податків, то немає абсолютно підходу диференціації. Є люди, які заробляють зовсім мало, є люди, які наймають найманих працівників, але держава намагається спрощену систему оподаткування знищити ... - каже Зайцев Сергій Олександрович - приватний підприємець, що працює в Житомирі за спрощеною системою оподаткування.

Учасники мітингу написали лист адресований президентові України, голові Верховної Ради і голові Житомирської обласної адміністрації, в якому заявили про незгоду з прийнятими рішеннями. Вони запропонували створити робочу групу, яка систематизує і сформує їх побажання щодо даного конфлікту.

Група підприємців віддала лист заступнику губернатора Ігорю Орлову, який спустився до них на їхнє прохання. Орлов вислухав зауваження та побажання тих, хто прийшов, і пообіцяв зробити, все залежне від нього, щоб лист потрапив у потрібні руки.

Акція протесту була офіційно заявлена як аполітична. Багато житомиряни поїхали протестувати до столиці. На мітингу зібрали 610 підписів проти нововведень і планують контролювати розвиток справ у майбутньому. За попередніми даними, наступний мітинг проти нового Податкового Кодексу відбудеться 4 листопада.

Житомиряни мітингували без політичної символіки.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!