Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирський держуніверситет виступає проти мовного законопроекту
 
22-10-2010, 13:27  Суспільство

Житомирський держуніверситет виступає проти мовного законопроекту

 
Вчена рада інституту філології та журналістики Житомирського державного університету імені Івана Франка на своєму засіданні 20 жовтня 2010 підтримала Звернення вченої ради Національного університету "Києво-Могилянська Академія" до Верховної Ради України про зняття з розгляду законопроекту О. Єфремова, П. Симоненко, С. Гриневецького № 1015-3 "Про мови в Україні" як такого, що суперечить основоположним принципам Конституції України та істотно звужує використання української мови в Україні.

0



Про це повідомляє прес-служба Житомирської міськради.

Як зазначив директор інституту філології ЖДУ Віктор Мойсієнко, цей закон у цілому передбачає підтримку мови лише одного національної меншини - російської, яку не можна в нашій країні назвати зникаючою. За його словами, введення в дію закону в такій редакції не тільки звузить сферу застосування української мови, а й максимально загострить і без того непросту соціально-політичну ситуацію в Україні.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!