Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 4 листопада - День гніву в Україні
 
5-11-2010, 01:52  Суспільство

4 листопада - День гніву в Україні

 
Підприємці та профспілки оголосили 4 листопада Днем гніву в Україні. На загальнонаціональному страйку підприємці будуть протестувати проти нового Податкового кодексу.

0



До загальнонаціонального страйку підприємців, який мав пройти 4 листопада і ставить своєю метою опротестувати соціально-економічну політику уряду і не допустити прийняття існуючого проекту Податкового кодексу, приєдналися галузеві профспілки.

Про це повідомив на прес-конференції в Києві Олександр Данилюк, керівник Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності.

"Підприємці і профспілки оголосили 4 листопада Днем гніву в Україні. Враховуючи те, що уряд зайняв вкрай не компромісну позицію і відмовляється від будь-якого діалогу, ця акція також оголошена безстроковою. Ігноруючи законні вимоги прчим ніж ще більше радикалізує її ", - зазначив Олександр Данилюк, передає Ліга.

На його думку, "в уряду залишилося не так багато часу, щоб знайти компроміс і зняти напругу. Справа в тому, що до страйкуючих стали приєднуватися тисячі підприємців, які поки не демонстрували активної протестної позиції. Вони балотувалися до місцевих рад, сподіваючись шляхом виборів отримати певний статус і вплив. Ці наміри були марні, оскільки разом цього всі отримали вибори без вибору і, в більшості випадків, маріонеткові поради з багатьма невідомими. Зрозуміло, що обурення цієї категорії підприємців має значну політичну складову. Тому зовсім не виключено, що страйк отримає і серйозний політичний підтекст. А це породжує нові загрози ".

При цьому, за інформацією Олександра Данилюка, політичні партії поки що не мають відношення до акції, а подібні пропозиції відкидаються її організаторами. Також, за даними експерта, влада на місцях вже застосовує різні методи, щоб перешкодити приїзду учасників протесту до Києва: від блокування виїзду автотранспортних засобів до прямого залякування окремих громадян.

Нагадаємо, 21 жовтня близько тисячі підприємців вже протестували під стінами Верховної Ради проти окремих норм проекту Податкового кодексу.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!