Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Що їдять українці. Найбільш підозрілі продукти
 
6-11-2010, 22:19  Суспільство

Що їдять українці. Найбільш підозрілі продукти

 
Більшість наших співгромадян незадоволені якістю продуктів харчування

0



Незважаючи на те що продукти, що входять у наш щоденний раціон, постійно дорожчають, їх якість від цього краще не стає. Як показало дослідження, проведене Research & Branding Group, більшість українців незадоволені якістю продуктів харчування.

Якість продуктів

Згідно з дослідженням, в цілому не задоволені якістю того, що вони їдять, більше 60% українців. Найбільше незадоволені своїм харчуванням жителі південно-сходу країни (68%). У цілому якість продуктів задовольняє лише 33% опитаних.

Двоє з трьох респондентів зізнаються, що їм доводилося в останні півроку купувати неякісні продукти харчування, при цьому більшість із них живуть у південно-східних областях (70%). У Західній України неякісні продукти за останні 6 місяців траплялися лише кожному другому респонденту (51%).

Ринок проти супермаркету

Більше половини опитаних купують продукти на ринках

Згідно з дослідженням, 51% опитаних купують продукти харчування на ринках, 45% - у невеликих магазинах і гастрономах. Послугами гіпер-і супермаркетів користується кожен третій респондент, а 6% опитаних роблять покупки в рундуках і кіосках.

Цікаві вподобання наших співгромадян в залежності від регіону проживання. Серед відвідувачів ринків найбільше жителів Заходу України, серед завсідників супермаркетів - південно-сходу, а послугами невеликих магазинів і гастрономів частіше інших користуються жителі центральної частини країни. Є й інша закономірність: городяни намагаються скуповуватися на ринках, а жителі сіл - у магазинах.

Самі підозрілі

Найбільші сумніви у наших співгромадян викликає якість ковбасних виробів. І це не дивно, враховуючи, скільки нового останнім часом ми дізналися про цей продукт. 43% опитаних на південно-сході і 27% на заході Україні до ковбаси ставляться підозріло.

Трохи менш сумнівними для українців є молокопродукти, м'ясо, фарш, а якість риби та морепродуктів викликає сумніви у кожного десятого опитаного.

Також українці не без підстав сумніваються в якості консервів, напівфабрикатів, заморожених продуктів, шоколаду, цукерок, хлібобулочних виробів, йогуртів, соусів, газованих напоїв, сиру, алкоголю, рослинного масла та інших поширених продуктів.

Примітно, що хоча жителі Західної України більше задоволені якістю свого харчування, в цілому оптимістів небагато: у ненатуральності продуктів впевнені 79% споживачів на заході країни і 84% - на сході. Якщо говорити загалом, то в тому, що більшість продуктів харчування на українському ринку зроблені з штучних компонентів, переконані 81% опитаних.



За матеріалами www.seychas.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!