Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Під Житомиром відкрито транспортна розв'язка траси Київ-Чоп вартістю 8,5 млн євро
 
9-11-2010, 09:34  Суспільство

Під Житомиром відкрито транспортна розв'язка траси Київ-Чоп вартістю 8,5 млн євро

 
Під Житомиром відкрили рух на транспортній розв'язці 152 км автодороги "Київ-Чоп".

0



В урочистій церемонії взяли участь голова Держслужби автомобільних доріг України Володимир Демішкан та голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Рижук.

Як зазначив голова Укравтодору, побудована транспортна розв'язка істотно підвищить безпеку руху та забезпечить безперервний рух транспортних засобів.

- Ця розв'язка буде впливати на зміцнення економіки держави і, звичайно, на добробут її громадян, - підкреслив В. Демішкан і подякував всім працівникам, які долучилися до будівництва.

На цьому об'єкті працювали 270 українських працівників і близько 80 - іноземних. Як єдиний злагоджений механізм працювали проектна організація ДП "Укрдіпродор", підрядник - турецька фірма "Гюльсан", субпідрядник - ТОВ "Трансмост". Всього було укладено асфальтобетону 200 тис. квадратних метрів, встановлено 2,5 км освітлення, більше 7 тис. погонних метрів огорожі та 116 знаків.

Голова Укравтодору зазначив, що нинішнє завдання уряду полягає в будівництві майже 830 км доріг, транспортних розв'язок, шляхопроводів та інженерних споруд. Це в десять разів більше, ніж у минулому році. За словами В. Демішкана, урядове завдання на 2011 рік - це будівництво 1300 км доріг, що в 14 разів перевищує показники 2009 року. У бюджеті на ці потреби планується передбачити близько 9 мільярдів гривень.

Вартість відкритої сьогодні транспортної розв'язки становить 8,5 млн євро.

У роботі над цим проектом застосовувалися новітні технології. Зокрема, верхні шари дорожнього покриття зроблені з щебенево-мастичного асфальтобетону; шляхопровід - з монолітних залізобетонних конструкцій; основа дорожньої конструкції побудована з використанням існуючого асфальтобетонного покриття за допомогою використання технології "Recycling"; дорожня розмітка виконана із застосуванням сучасних довговічних матеріалів - стрічки "Stamark 3M "і холодного пластику.

В. Демішкан запевнив, що "найближчі 10 років дорога ремонтуватися не буде".
За матеріалами «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!