Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області зросла народжуваність
 
22-11-2010, 22:45  Суспільство

У Житомирській області зросла народжуваність

 
У Житомирській області, в третьому кварталі 2010 року порівняно з першими двома кварталами року, народжуваність зросла на 6%.

У Житомирській області зросла народжуваність



Про це сьогодні заявив міністр юстиції Олександр Лавринович з посиланням на дані органів реєстрації актів цивільного стану громадян.

Після спаду народжуваності, зафіксованого в Україну в першому кварталі 2010 року, зростання кількості народжених стало фіксуватися з другого кварталу поточного року.

У третьому кварталі в різних регіонах реєстрація народжень збільшилася ще більше. Так, протягом серпня-жовтня в різних регіонах було зареєстровано від 2% до 23% народжених більше, ніж за травень-липень.

Зокрема, на 2% народжень більше зареєстровано в Івано-Франківській області, на 3,5% - у Львівській області, на 5% - у Вінницькій, Волинській і Луганській областях, на 6% - у Житомирській області, на 7,5% - у Хмельницькій області, на 9% - у Тернопільській та Чернігівській областях, на 11% - у Рівненській області та Києві, на 12% - у Закарпатській і Черкаській областях, на 14% - у Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях, на 15% - в Одеській та Чернівецькій областях, на 16% - у Запорізькій, Київській, Сумській областях та Севастополі, на 17% - у Донецькій області, на 19% - у Криму, на 23% - у Полтавській області.

Лавринович звернув увагу також на те, що протягом третього кварталу продовжилася позитивна тенденція до збільшення кількості зареєстрованих народжень щодо кількості зареєстрованих смертей.

Так, кількість реєстрацій народжених перевищила кількість реєстрацій смерті в шести регіонах - Волинській, Закарпатській, Івано-Франківської, Рівненської, Чернівецької областях та в Києві.

Для порівняння, протягом першого кварталу 2010 року народжуваність перевищувала смертність лише в Закарпатській області та Києві. У другому кварталі кількість реєстрацій народжених перевищила кількість реєстрацій смерті в чотирьох регіонах - Волинському, Закарпатському, Рівненському та Києві.

У цілому впродовж третього кварталу поточного року смертність в Україні все ще перевищувала народжуваність на 30%. Однак таке співвідношення покращилося на користь народжень у порівнянні з другим кварталом року - на 5%, в порівнянні з першим кварталом поточного року - майже на 15%, відзначили в Мін'юсті


Як повідомлялося, за перші 7 місяців 2010 року чисельність населення Житомирської області скоротилося на 2600 чоловік. Це відбулося виключно за рахунок природних процесів - кількість померлих перевищила кількість народжених майже на 4000. Ситуацію не врятував і факт міграційного приросту: за цей час в область прибуло на 1200 осіб більше, ніж виїхало за її межі.
За матеріалами: Уніан

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!