Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Проти житомирських п'яних водіїв ДАІ будуть використовувати нову зброю
 
26-11-2010, 14:01  Суспільство

Проти житомирських п'яних водіїв ДАІ будуть використовувати нову зброю

 
ДАІ буде використовувати новий алкотестер проти п'яних водіїв. З поточного тижня він з'явиться у кожного патруля. Допустима норма - дві десятих проміле. Якщо пристрій буде показувати високу дозу, то водієві потрібно буде сплатити штраф у дві з половиною тисячі гривень.

'Проти



За статистикою ДАІ Київської області, щодня на дорогах ловлять мінімум 30 нетверезих водіїв. На вихідні ж і свята ця цифра перевищує 80. Зараз на дорогах Київської області працюють 60 алкотестерів. При найменших сумнівах в тверезості, говорять в ДАІ, водіям будуть пропонувати пройти тест. Водій має право відмовитися і поїхати на обстеження до лікаря. Застосовувати апарат будуть при звичайних затриманнях і оформленнях ДТП. Пристрій відразу буде видавати результат на принтер. Це буде офіційний документ для матеріалів у суді.

З цього тижня на столичних дорогах стало більше і "ТруКемів" - приладів, які вимірюють швидкість. Апарат сертифікований, похибок не дає, стежить за чітко визначеною машиною за допомогою лазерного прицілу, а на екран видає координати, особу водія і номер машини, кажуть, у свою чергу, в міліції. Жодної скарги на використання приладу не було. Водій бачить, що це його машина, місце і конкретний номерний знак. Зараз майже 50 водіїв щодня вже впродовж півроку штрафують за допомогою ТруКемів, говорять в ДАІ Київської області. За цей час у суді оскаржували лише один штраф - але і цю справу виграла міліція.
За матеріалами: job

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!