Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Даішникам дозволили ховатися в кущах
 
3-12-2010, 20:10  Суспільство

Даішникам дозволили ховатися в кущах

 
Працівникам ДАІ знову дозволили ховатися в кущах, зупиняти водіїв без причини і ловити на перевищенні швидкості відразу за знаком початку населеного пункту у зв'язку з тим, що розпорядження МВС № 466 від 21.05.2009 року втратило силу.

0



Відміна цього розпорядження означає, що, зокрема, втратив силу заборона на «засідки у кущах», а порушників швидкісного режиму тепер можуть зупиняти відразу після знаку населеного пункту, передає «Дзеркало тижня».

У цілому, втратили чинність такі норми, які раніше допускали свавілля ДАІ на дорогах:

1. Заборона на патрулювання дорожнього руху із місць, закритих для учасників дорожнього руху (дорожня інфраструктура, дерева, кущі).

2. Заборона на протоколювання перевищення швидкості в зонах дії знаків, що обмежують максимальну швидкість в зоні в'їзду в місто на відстані 1000 метрів (Тепер інспектори можуть вимірювати швидкість відразу після того, як автомобіль перетнув знак початку населеного пункту).

3. Заборона на протоколювання порушення, зробленого через неналежний стан проїзної частини (наприклад, перетин суцільної для об'їзду перешкоди, ями).

4. Облік пом'якшуючих обставин при визначенні розміру штрафу. (Наприклад, за проїзд на червоне світло через термінову доставку хворого в медустанову тепер співробітник ДАІ має право накласти максимальний штраф).

5. Виняток випадків безпідставної зупинки авто співробітниками ДАІ.

Нагадаємо, 27 вересня громадська організація «Дорожній контроль» подала позовну заяву на Міністерство внутрішніх справ, в якому закликала суд визнати незаконною інструкцію № 111, яка дозволяє співробітникам ДАІ зупиняти транспортні засоби без видимої причини.

За матеріалами MinProm.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!