Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Єгипті вводяться нові правила поведінки на пляжах
 
16-12-2010, 00:13  Суспільство

У Єгипті вводяться нові правила поведінки на пляжах

 
Сьогодні, 15 грудня, губернатор єгипетської провінції Південний Синай Мухаммед Абдель Фаділь Шуша повідомив, що через недавні напади акул на туристів, вводяться нові правила відпочинку та поведінки на пляжах Червоного моря.

У Єгипті вводяться нові правила поведінки на пляжах



Зокрема, за словами Мухаммеда Шуша, почалася установка оглядових вишок на пляжах готелів. 6-метрові вежі встановлюються на відстані 100 м одна від одної, причому кожна буде працювати від світанку до заходу сонця і забезпечуватися біноклями та іншими оптичними приладами для спостереження за морем. Рятувальники на вишках відстежуватимуть можливу появу акул поблизу пляжів.

Крім того, в найбільш небезпечних для купання місцях будуть встановлені щити з попередженнями, адміністрації готелів зобов'яжуть розміщувати оголошення, що містять заборону постояльцям годувати рибу в морі. Для рятувальників буде проведено інструктаж про правила поведінки та надання першої медичної допомоги у разі нападу морських хижаків.

Запроваджуються й більш жорсткі правила користування туристичними човнами і катерами, проти власників яких у разі порушення встановлених норм будуть застосовуватися суворі заходи впливу, аж до відкликання ліцензій. Встановлюється контроль за скиданням відходів, особливо харчових, з пропливаючих суден.

Між тим, група вчених, що вивчають в Єгипті причини незвичайної агресивності акул, підготувала свій висновок, в якому почастішання атак акул пояснюються трьома основними факторами. Перший з них - часті випадки прикорму хижаків людиною. Друга причина полягає у неконтрольованому вилові риби в середовищі проживання акул. Через це акулам перестає вистачати традиційної їжі, і вони змушені переміщатися ближче до берега, полюючи на людей.

Крім того, свою роль у розвитку ситуації зіграло і нещасливе судно з партією овець, які пройшли через Червоне море більше місяця тому. Скидання в море туш загиблих тварин також залучило хижаків до узбережжя.

За матеріалами NEWSru.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!