Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Українцям доведеться доплатити за телебачення та Інтернет
 
13-01-2011, 22:50  Суспільство

Українцям доведеться доплатити за телебачення та Інтернет

 
За прогнозами Телекомпалати Україні, в 2011 році телекомунікаційні послуги провайдерів можуть подорожчати в середньому на 5 - 10%. У першу чергу це торкнеться компаній, що працюють чесно.

Українцям доведеться доплатити за телебачення та Інтернет



Як наголошується в повідомленні Телекомпалати, причинами подорожчання стануть підвищення собівартості обладнання, зростання тарифів на електроенергію, а також планове збільшення розміру відрахувань правовласникам відповідно до укладених договорів. Таким чином, подорожчання послуг на 5 - 10% є цілком обґрунтованим.

«На відміну від провайдерів, що працюють на напівлегальній основі, компанії, що працюють в" білу ", більш схильні до впливу такого роду факторів. А очікуване подорожчання послуг буде свідчити як раз про прозорість роботи », - коментує ситуацію директор Телекомунікаційної палати України Костянтин Грицак.

На думку експертів ТПУ, на сьогоднішній день чесним провайдерам не представляється можливим утримувати ціни на попередньому рівні, оскільки це незмінно відіб'ється на якості надаваних послуг і призведе до зниження інвестиційної привабливості телекомунікаційного сектора. У свою чергу «сірі» та «чорні» провайдери, що уникають багатьох необхідних виплат, можуть дозволити собі й далі пропонувати користувачам занижені тарифи, створюючи таким чином неконкурентні умови ведення бізнесу в сегменті телекому.

«Підвищення цін на телекомпослуги не буде істотним і виходить, в основному, з об'єктивних причин: підвищення відрахувань провайдерів правовласникам, оплата регулярних витрат, індексація зарплат співробітників. Крім того, з урахуванням рівня інфляції 2010 року, озвученого Держкомстатом, тенденція цілком очевидна. Таким чином, за рахунок незначного підняття цін, легальні провайдери зможуть продовжити надання якісних послуг клієнтам », - упевнений експерт.

Нагадаємо, що в листопаді 2010 року директор Спілки кабельного телебачення України Олександр Швець вже озвучив прогноз про подорожчання послуг кабельних операторів мінімум на 10% у зв'язку з інфляцією і модернізацією системи. «Ситуація, що на сьогоднішній день об'єктивна на телекомринку дозволяє говорити про те, що підвищення цін на послуги провайдерів на початку 2011 року було спрогнозовано експертами вірно», - підсумував К. Грицак

За матеріалами news.mail.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!