Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирян перерахують
 
23-01-2011, 00:31  Суспільство

Житомирян перерахують

 
Учора прем'єр-міністр Микола Азаров розповів про підготовку всеукраїнського перепису населення, яку планується провести в 2012 році. За словами пана Азарова, її результати допоможуть уряду компенсувати негативні демографічні тенденції останніх 20 років.

Житомирян перерахують



"Перепис дасть відповіді на питання про чисельність і структуру населення. Ми закладемо в опитувальники цілий ряд показників, щоб з'ясувати активність і доходи населення. Зараз в країні почалося оновлення економіки, що вимагає збільшення кількості робочої сили, іншого рівня її якості. За останні 20 років Україна втратила 5 млн чоловік працездатного населення ", - повідомив пан Азаров за підсумками круглого столу " 2025 рік: нові демографічні виклики для України ", в якому брали участь представники академічних інститутів НАН України та центральних органів виконавчої влади.

Доктор економічних наук, академік НАН України Валерій Геєць вважає, що тенденція до зменшення чисельності населення призведе до зниження темпів розвитку економіки: "Обмеження трудового ресурсу призведе до заміщення резервів мігрантами з країн, що розвиваються. Щоб цього не сталося, владі слід забезпечити доступну сучасну освіту тим, хто в найближчі 20 років буде вступати в працездатний вік ".

Згідно з даними всеукраїнського перепису, проведеного в 2001 році, чисельність населення України склала 48,4 млн осіб. При цьому, за даними Державної служби статистики, в 1991 році в Україні проживало 51800000 чоловік, а в 2010-му - 45,8 млн. Юлія Рябчун

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!