Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Я не повинен допомагати енергетикам заробляти, економлячи електрику
 
9-02-2011, 23:25  Суспільство

Я не повинен допомагати енергетикам заробляти, економлячи електрику

 
Зростання продуктивності праці при скасуванні переведення годинників компенсує всі втрати від витрат на електроенергію.

'Я



Я думаю, що цей захід абсолютно не вплине на економіку. Тому що байка про те, що електрики витрачається менше, не витримує ніякої критики. Всі плюси від цього (а мова йде про економію електрики в 0,2-0,5%) нівелюються 10-14 днями, протягом яких люди відчувають дискомфорт від переходу на зимовий час (і назад). Тобто фактично місяць продуктивність праці нижче середньої. Так що зростання продуктивності праці внаслідок переходу скасування на зимовий час покриє всі витрати, пов'язані з здавалося економією енергії.

Перехід на зимовий час був придуманий ще в Америці в 1883 році, і ввели його в Англії в 1908 році, коли держава намагалася здаватися таким собі "батьком нації", який краще знає, що дітям краще, а що - гірше. На мій погляд, цей захід не дуже виправданий. Особисто я б давно її скасував, тому що сам відчуваю незручність цього переходу. За свої 57 років я пам'ятаю час, коли ми жили без цього, і я зовсім не відчуваю радості від того, що ця міра була введена в 1981 році.

Зараз медики кажуть, що для багатьох людей найбільш продуктивний сон з 22:00 до 2:00. І коли штучно час цього сну зсувається, коли людина засиджується до 23:00, а то й до 0:00, це і на фізіологію впливає негативно.

Крім того, якщо виходити з чисто теоретичного підходу, то енергосистема у нас приватна, і я не розумію, чому я як приватна особа повинен допомагати їм заробляти прибуток, економлячи паливо. З таким же успіхом можна було б сказати: "Товариші, два рази на рік з кожного з вас по 15грн. - Нам це буде і приємно, і корисно ". Але так і вбогим подають. Так що в теорії теж все не дуже зрозуміло. Якщо при соціалізмі це ще було якось виправдане, тому що все було загальнонародне, то зараз-то заради чого?

Нужны хорошие Львов квартиры посуточно ? Выбрать подходящую можно на сайте rent.lviv.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!