Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Влада Житомира доведеться вибрати між розрухою і відновленням стадіону заводу "Електровимірювач"
 
10-02-2011, 22:19  Суспільство

Влада Житомира доведеться вибрати між розрухою і відновленням стадіону заводу "Електровимірювач"

 
Про славне спортивне минуле стадіону «Електровимірювач» в Житомирі пам'ятають люди з категорії «кому за». Базарна реальність практично стерла з пам'яті житомирян спортивні досягнення однойменної заводської команди. Втім, стадіон, багато років тому відданий в оренду під ринок, ще може повернутися в розряд спортивних споруд. Принаймні, цього домагається керівництво підприємства, і не вважає боротьбу програною.

Влада Житомира доведеться вибрати між розрухою і відновленням стадіону заводу "Електровимірювач"



Голова правління ВАТ «Електровимірювач» Сергій Гречко так розповідає про ситуацію:

- За попередньої міської влади ми не змогли зрушити в цьому питанні, деякі рішення депутатів навпаки погіршили ситуацію. Мова йде про ринок, який знаходиться на Домбровського, 25, це ринок «Тетерів». Взагалі-то це був стадіон «Електровимірювач». У 1998 році директор заводу Працюк передав цей стадіон в оренду на 25 років ПП «Відлуння» під будівництво стадіону, а в результаті там з'явився ринок.

Як виявилося, немає нічого більш постійного, ніж тимчасове.

Завод "Електровимірювач" має намір повернути те, що залишилося від стадіону. У Житомирі явно не вистачає спортивних споруд. У Житомирі відкривають криті ковзанки і фізкультурні центри, але це, погодьтеся, не масовий доступ до спорту. А стадіон буде доступний для всіх. Будуть і якісь платні секції - тренери повинні ж отримувати заробітну плату ...

Ми намагалися повернути стадіон через суд і не покинули своїх намірів: ми готуємо позови до судів, а листи в мерію. Стадіон зараз розбитий на дві частини: на одній знаходиться ринок, на другий - просто прямо на полі ринку звалище, куди викачують і фекалії з громадських туалетів.

Екс-мер Житомира Шелудченко була налаштована допомагати розширюватися ринку. Але цивілізованого ринку не вийшло, люди змушені ходити по калюжах і бруду в гірших традиціях часів злиденної базарної економіки, ось тільки не зрозуміло, куди дивиться санепідемстанція, пожежники і правоохоронні органи. Що стосується податків від ринкової діяльності, то в минулому році ми вивчали це питання: минулого року сума всіх податків склала 110 тисяч гривень. Повторю, це за рік. За три гектари землі ринок сплачує підприємству 8 тисяч на рік. Це, очевидно, неадекватна плата, оскільки за цей час на стадіоні зруйновано все, що тільки було можна. Але ж на стадіоні були і бігові доріжки, і тир, волейбольне поле, баскетбольний майданчик, футбольне поле - все це зруйновано.

Сьогодні не один мільйон гривень піде на відновлення навіть того, що було на стадіоні колись. Ми готові вкладати гроші, і не раз писали про свої наміри владі міста – попередній і нинішній. Було засідання комісії міськвиконкому з цього питання в січні, думаю, що справу буде зрушено з мертвої точки, влада повинна зрозуміти, що реконструйований стадіон потрібніше місту, ніж ринок в антисанітарному стані.

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!