Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 56% респондентів вважає, що українські школи закривають з політичних міркувань
 
12-02-2011, 22:32  Суспільство

56% респондентів вважає, що українські школи закривають з політичних міркувань

 
А 40% упевнені, що це комерція

0



56% працівників сфери торгівлі вважають, що українські школи закривають з політичних міркувань. Однак лише 40% наукових співробітників згодні з цим. Такі результати соціологічного опитування, проведеного напередодні в передачі «Шустер live».

Те, що школи закриваються через комерційні інтереси, впевнені 40% працівників сфери торгівлі та 36% працівників наукової сфери відповідно.

У те, що скорочення кількості шкіл є економією, вірить лише 4% працівників ринків і 24% наукових співробітників.

Примітно, що результати цього опитування не є репрезентативними, а розмір статистичної похибки організаторами опитування не вказано.

У той же самий час, за словами народного депутата України, представника Президента у ВР Юрія Мірошниченко, питання закриття українських шкіл, не має якоїсь політичної підоснови і утиском прав українців, пообіцявши підходити в питанні закриття середньо освітніх навчальних закладів індивідуально, скорочуючи паралельно і регіональні управління освіти для економії державних коштів.

Як повідомляв «Багнет» раніше, апогеєм скандалу навколо утисків україномовних шкіл у Східній Україні стало закриття середньої школи в місті Красний Луч Луганської області. Там може перестати працювати середня школа № 15. Депутати Краснолуцької міської ради мотивують закриття школи браком фінансування. Таку долю можуть розділити ще 26 українських шкіл у Донецькій області, а також деякі школи в ряді населених пунктах Луганщини.

Нагадаємо, закриття школи № 15 викликала незадоволеність батьків, учнів та вчителів школи. Однак, за словами батьківського комітету і членів ініціативної групи, на офіційні звернення до прокурора міста Красний Луч відповіді не послідувало. За словами обурених людей, мер і депутатський корпус міськради «ніяк не реагували на численні звернення громадян». На думку людей, школу намагаються закрити, так як зловмисники зазіхнули на її приміщення, в якому нещодавно був зроблений євроремонт і працює автономна система опалення.

Дмитро Дубенський

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!