Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 50 малюків в Житомирській області з застудами борються загартовуванням.
 
13-02-2011, 22:25  Суспільство

50 малюків в Житомирській області з застудами борються загартовуванням.

 
Маленькі моржі з Новоград Волинського дитячого саду оголосили війну хворобам і застуді. Всю зиму малюки загартовуються. Не звертають уваги ні на сніг, ні на мороз. Користь від таких процедур помітили і батьки і лікарі: діти перестали хворіти.

50 малюків в Житомирській області з застудами борються загартовуванням.



У мороз босоніж пробігтися по вулиці, обтертися снігом, або облитися крижаною водою. Для малюків з дитячого садка "Веселка" це вже звична справа. Протягом десяти років тут загартовують дітей за спеціальною авторською програмою. Так борються з хворобами.
Після обливання діти відігріваються в сауні і дихають трав'яними парами, потім п'ють фіто чай з шипшиною, калиною та горобиною.
Діти від таких процедур у захваті. Вихователі бачать користь не тільки здоров'ю, але і для батьківських гаманців:
- Самі розумієте, зараз і ліки дорогі, і хворіти - це дорого. А ми не хворіємо, тому що постійно моржуємо, обливаємося, бігаємо по сніжку, - говорить дитячого вихователь саду Тетяна Ракевич.
У групі моржів 53 дитини. Це п'ята частина всіх вихованців садочка. Наймолодшому моржеві - три роки, старшому - сім. Загартовування починають ще влітку. Медики кажуть, що головне в гартуванні - терплячість і систематичність.

Якщо призупинити моржувати - доведеться починати все з самого початку. Обливанням і обтиранням процедури не обмежуються. Діти відвідують сеанси масажу, займаються лікувальною фізкультурою, оздоровлюються в спелеокамері. Результати помітні вже за рік: у 2010-му з обліку зняли 66 тубінфікованих дітей, 37 дітей з ослабленим здоров'ям і 22 дитини з плоскостопістю. Загальна захворюваність знизилася на 2, 5%.
Батьки оплачують дитячий сад по звичайній вартості. Доплачувати за загартовування не доводиться.

Оксана Трокоз, «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!