Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Українських пенсіонерів будуть виселяти з великих квартир
 
13-02-2011, 22:31  Суспільство

Українських пенсіонерів будуть виселяти з великих квартир

 
Один з українських губернаторів виступив з революційною ініціативою, яка може перевернути життя багатьох літніх українців.

Українських пенсіонерів будуть виселяти з великих квартир



Пенсіонер, а яка в тебе квартира?

За останні півроку населення Україна почуло багато гучних обіцянок з вуст українських політиків. Майже всі вони стосувалися однієї теми - реформування засад і життя суспільства. Менша частина реформ вже почалася - як то політична, судова, податкова - але попереду нас чекає їх більша частина. Наприклад, тільки нещодавно, під час одного з численних закордонних вояжів президент Віктор Янукович заявив, що цього року в Україні стартує 21 нова реформа.

Поки що не до кінця зрозуміло - що саме зібрався реформувати президент у такій великій кількості, однак це не заважає іншим політикам, обтяженим повноваженнями владою, робити ну просто-таки революційні заяви. Подібним на цьому тижні «засвітився» відомий на Україні голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк. Так, він заявив, що держава має ... переселяти самотніх пенсіонерів, які проживають у великих квартирах, в малогабаритне житло.

На його думку, саме таким нехитрим але вельми дієвим способом, влада повинна стимулювати громадян скорочувати свої витрати на оплату комунальних платежів. «От живе жінка одна в трикімнатній квартирі, вона має пільги. Ви не забувайте, що крім субсидій, є ще пільги ... І до тих пір, поки їй буде вигідно ні за що не платити і жити в трикімнатній квартирі, вона там буде жити. А як тільки вона відчує, що їй потрібно платити за трикімнатну певну суму, а за однокімнатну - в три рази менше, вона зрозуміє, що краще їй не позичати гроші або на когось ображатися », - пояснив своє бачення ситуації пан Близнюк .

Незрозуміло чому, але політик вирішив, що більшості українським пенсіонерів, які живуть впроголодь, економлячи кожну копійку від пенсії до пенсії, «не вистачає стимулів». Ну не хочуть вони ось так просто віддавати державі свої квартири і одержувати замість житло з меншою площею. «Поки є стимул тільки один: живи, а держава за тебе заплатить», - вважає донецький губернатор.

Цікаво - що ж змусило Близнюка зробити таку заяву? Бажання вислужитися перед «центром», черговий раз засвітитися у ЗМІ, чи власна впевненість у тому, що так дійсно буде краще для пенсіонерів? «Держава повинна підготувати відповідні малогабаритні (квартири), де люди зможуть спілкуватися, мати пральню, перукарню та інші послуги», - ці його слова наштовхують на останній варіант, якби тільки не одне але.

Свого часу незабутній і всекосмічний мер Києва Леонід Черновецький вже запропонував подібну систему в Києві, і навіть частково втілив її в життя. Варто зазначити, що умови там були більш «щадні» - квартири у київських бабусь і дідусів не забирали назовсім - вони повинні були віддавати їх в оренду київської мерії, а на ці гроші жити в компанії собі подібних у санаторії під Києвом. До речі, таким «будинком-санаторієм» управляла дочка самого Черновецького.

І все б добре, та тільки за 3 роки охочих пожити за такою схемою набралося аж 10 чоловік, а дочка Леоніда Михайловича, за словами обслуговуючого персоналу, там жодного разу так і не з'явилася. І пару місяців тому новий голова Київського КМДА поклав край такій революційній формі проживання, вважаючи її економічно невигідною. Іншими словами - не повірили київські пенсіонери в благі і безкорисливість наміри свого мера. І напевно, правильно зробили. Втім, голова Донецької облдержадміністрації Анатолій Близнюк, напевно, не знає про такий гучний провал свого київського колеги.

Замість висновку

Насторожує в цій ситуації інше - ця пропозиція прозвучала з вуст керівника "домашньої області" президента країни. Чи означає це негласне схвалення гарантом таких, невідомих навіть за часів СРСР, ініціатив? Якщо так, то тоді ми з вами вже дізналися про одну з 21 прийдешніх реформ, анонсованих Януковичем ...

Сергій Омельченко, ukrhome.net

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!