Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Близько сотні чорнобильців провели в Житомирі мітинг, щоб відстояти свої права.
 
17-02-2011, 09:40  Суспільство

Близько сотні чорнобильців провели в Житомирі мітинг, щоб відстояти свої права.

 
Жителі Житомира, Брусилова і Коростеня, постраждалі від Чорнобильської аварії, зібралися 16 лютого біля стін Житомирської ОДА, щоб відстояти свої права. Серед мітингуючих і переселенці, і ліквідатори.

Близько сотні чорнобильців провели в Житомирі мітинг, щоб відстояти свої права.



Вони озвучили свої проблеми, терпіти які вже не можуть. Головними проблемами вважають медичне обслуговування та відсутність необхідних ліків, а також розмір пенсій і своєчасність виплат. Сьогодні чорнобильська пенсія в середньому становить 1200 грн. Люди скаржаться, що при постійному зростанні цін, вижити на ці гроші практично неможливо. Піти працювати зараз багато хто вже не може, так як отримавши серйозні дози опромінення, стали інвалідами.

- Ми з'їхалися сюди, щоб відстояти свої права, - каже Валентина Герман, голова Коростенської міської організації «Союз. Чорнобиль. Україна ». - Хочемо, щоб держава звернула на нас увагу, так як закони, які приймалися раніше, практично втратили свою силу. У той час, як на ці мізерні пенсії практично неможливо вижити, виплати проводяться з великим запізненням. Пільги урізуються, оздоровленням ліквідаторів, які стали інвалідами, теж ніхто не займається.

Оксана Трокоз, «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!